Elbi'den Uyuşturucuyla Mücadele Kapsamında Örnek Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

3.8.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Elbi Elektrik, Elbi'den Uyuşturucuyla Mücadele Kapsamında Örnek Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Arnavutköy Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Elbi Elektrik el ele vererek, toplum sağlığını hedefleyen örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Anahtar-priz sektöründe üretim yapan ve her zaman “Elbi Elektrik’ten bir ilk” mottolu inovasyonel yapısını öne çıkaran Elbi Elektrik’ten bu defa da bir sosyal sorumluluk projesi geldi.

Elbi, T.C. İçişleri Bakanlığı öncülüğünde Arnavutköy Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ seminerinde çalışanlarını, en büyük toplumsal sorunlardan biri olan ve geleceğimizin mimarı gençlerimizin hayatlarını karartan uyuşturucu kullanımı ve yapılması gerekenler konusunda bilgilendirdi.

Elbi Elektrik, uyuşturucudan gençleri uzak tutma ve kurtarma mücadelesinde “en iyi narkotik polisi annedir” projesinin bir parçası olarak, hem anne hem de babaları bilgilendirmek ve durumun ciddiyetine dikkat çekmek üzere madde bağımlılığı ile mücadele için bir seminer gerçekleştirilmesine önayak oldu.

Arnavutköy Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Elbi El Ele Verdi

Türkiye’nin sevilen markalarından anahtar ve priz üreticisi Elbi Elektrik ve çalışanları uyuşturucu ile mücadelede el ele verdiler. Elbi ailesi, gençlerimiz için daha iyi bir gelecek yaratma amacıyla düzenlenen seminerde bir araya geldiler.

Eğitim semineri; biyolojik bağları olduğu için çocuğa/gence daha yakın ve bir değişiklik olduğunda ilk fark edebilecek kişiler olmalarından dolayı başta anneler ve anne adayları olmak üzere, babaları ve bir çocuğun/gencin sorumluluğunu üstlenen tüm yetişkinleri kapsıyor.

Uyuşturucu kullanımının sebepleri, bu tehlikeye yakın gençlerde ne gibi değişiklikler olabileceği, ebeveynlerin üzerine düşen sorumlulukları, neler yapabilecekleri ve bu toplumsal soruna yine kolektif bir bilinçle top yekun mücadele edilmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Elbi Elektrik Ebeveyn Çalışanlarını Bilinçlendiriyor

23 Haziran Cuma günü Arnavutköy fabrikasında gerçekleştirdiği seminerle Elbi Elektrik, çalışan ebeveynlerini bilinçlendirmek için önemli bir adım attı. Bilginin ve bilinçli yaklaşımın her şeyi değiştirebileceği ve gençlerimizi bu büyük tuzaktan korunabileceği ya da kurtarabileceğinin anlatıldığı eğitimde, alınabilecek önlemler adına birçok önemli noktaya değinildi. Seminerde katılımcılara “Uyuşturucu madde bağımlılığı nedir?” konu başlığı ile genel bir bilgilendirme yapıldı.

Gençlerin bu kötü alışkanlıklarının erken fark edilmesinin öneminden, madde bağımlılığının etkilerinden ve bu döngünün nasıl başlayıp devam ettiği gibi detaylı bilgiler de seminere katılan ebeveyn ve ebeveyn adaylarına anlatıldı. Gençlerde görülebilecek olası belirtilerden de ayrıca detaylı bir şekilde bahsedildi.

Anne-babalara “Gözümüz Olun” denilerek UYUMA (Uyuşturucuyla Mücadele Uygulaması) tanıtıldı. Uygulamanın nasıl kullanılacağı ve kullanan kişilerinin bilgilerinin gizli kalacağı gibi detaylar da seminer katılımcılarıyla paylaşıldı. Eğitim sonunda Elbi çalışanlarına, madde bağımlılığını anlatan ve madde bağımlılığı ile mücadele eden merkezlerinden de bahsedilen broşürler dağıtıldı.