13. Türkiye Enerji Zirvesi 27-29 Kasım Tarihlerinde Ankara’da Düzenleniyor

19.11.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, 13. Türkiye Enerji Zirvesi 27-29 Kasım Tarihlerinde Ankara’da Düzenleniyor

Türkiye enerji piyasasının “En Büyük Aile Buluşması” olarak gelenekselleşen 13. Türkiye Enerji Zirvesi, 27-29 Kasım 2023 tarihlerinde JW Marriott Hotel Ankara’da yapılacak. Enerji Fuarcılık tarafından “Barış için Enerji” ana temasıyla düzenlenen zirve, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Elektrik, doğal gaz, akaryakıt, LPG ve sürdürülebilir enerji piyasalarını tek çatı altında toplayan ilk ve tek organizasyon olan Türkiye Enerji Zirvesi’nin bu seneki başlıkları arasında ise; piyasalara ilişkin gündemdeki konular ve geleceğe dönük öngörüler, ülkemiz ve bölgesinde enerji güvenliği, bölgemizdeki jeopolitik gelişmelerle enerji piyasaları arasındaki etkileşim olacak.

Bu sene 13’üncüsü düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi, her sene olduğu gibi enerji sektörünün nabzını tutacak. Türkiye’nin küresel enerji piyasalarındaki stratejik rolü, potansiyel enerji kaynakları, enerji yatırımlarının bugünü ve geleceği, 27-29 Kasım 2023 tarihlerinde “Barış için Enerji” ana teması ile Ankara’ da gerçekleştirilecek. 

Bu yılki Zirve’de çok önemli ve etkili uluslararası düşünce kuruluşu olan Atlantik Konsey’in Türkiye Programları merkezi “Atlantic Council IN TURKEY” tarafından da özel bir oturum düzenlenecek. Atlantik Konseyi, Washington, DC merkezli, önde gelen küresel bir düşünce kuruluşu olarak biliniyor. “Atlantic Council IN TURKEY” enerji, ekonomi, göç ve güvenlikle ilgili kritik konuları ele alan araştırma, programlama ve üst düzey tartışma forumları aracılığıyla diyaloğu teşvik etmeyi ve transatlantik katılımı güçlendirmeyi amaçlayan Atlantic Council’ın Türkiye odaklı program merkezi olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Zirvenin ön açılışı 27 Kasım’da, ülkemiz ve dünya enerji ve ekonomi görünümü ile zirve ana teması olan “Barış İçin Enerji” başlıkları altında özel sunumlarla yapılacak.

Zirve’nin bu yıl ki oturumlarında; Türkiye Elektrik, Doğal Gaz, Akaryakıt ve LPG Piyasaları, Yeni Teknolojiler, Enerji Depolama, Dijitalleşme, Elektrikli Araçlar ve Şarj Teknolojilerinin Geleceği, Termik ve Nükleer Enerjide Geleceğe Bakış, Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Enerji Dönüşümü ve Yenilenebilir Enerji, Karbon ve Emisyon Piyasaları, Hidrojen Teknolojileri ve Piyasa Gelişimi, Enerji Güvenliği ve Bölgesel Gelişmeleri, Enerji Sektöründe Kadın, Enerjide Kariyer konu başlıklarında oturumlar, özel sunumlar ve konuşmalar gerçekleşecek. 

Üç gün devam edecek 13. Türkiye Enerji Zirvesi, enerji sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin en yetkili ağızlardan masaya yatırılmasına olanak tanıyarak, sektörün ilerlemesine verdiği destek ile itici güç rolü üstleniyor.