Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesine Altın Pusula Ödülü

7.3.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Günsan Elektrik, Alişan Çapan, Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesine Altın Pusula Ödülü

Günsan Elektrik, elektrik sektöründe kadınları iş hayatına kazandırmak adına hayata geçirdiği "Hayatı Aydınlatan Kadınlar" Projesi ile 19.Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri Business for Goals kategorisi ödülünün sahibi oldu.

İletişim dünyasının en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen ve 21 ayrı kategoride değerlendirilen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri, pandemi sebebiyle bu yıl hibrit online gerçekleştirildi.  Günsan Elektrik, erkek egemen elektrik sektöründe kadın iş gücü ve fırsat eşitliğini merkeze alan projesi Hayatı Aydınlatan Kadınlar ile törenden Altın Pusula ödülüyle döndü. İş dünyasının ve sektörün önemli isimleri, akademisyenler ile iletişimcileri bir araya getiren törende Günsan Elektrik ve PR Ajansı Aristo İletişim adına ödülü Günsan Elektrik Pazarlama İletişim Müdürü Tuba Gençay aldı.

Ödüllü proje, erkek egemen sektörde kadınların sesi oldu

Elektrik sektöründe kadınlar için yeni çalışma alanları yaratmak, sektörde kadınların da var olabileceğini göstermek ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kadınların sesi olabilmek için başlatılan proje, sektöre kadın elektrik ustaları kazandırdı. Kendi imkanlarıyla elektrik dükkânı açan Hanife Kaymaz’ın ilham kaynağı olduğu proje, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü–İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi iş birliği ile 2019 yılında hayata geçirildi. Projeye katılarak 3 ay boyunca 508 saatlik süre boyunca teorik ve uygulamalı eğitim gören kadın elektrik usta adayları, Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi alarak hayallerine kavuştu. Eğitimi başarıyla tamamlayan 13 kadından 8’i Günsan’da işe başladı. Bir diğer mezun Hülya Çınar ise kendi dükkanını açtı.

“Toplumsal algılara meydan okuyarak kadın ustalar yetiştirdik”

Sektörün en değerli ödüllerinden birini almanın mutluluğunu dile getiren Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Alişan Çapan; “Günsan olarak erkeklerin ağırlıkta olduğu elektrik sektörümüzde, kadın-erkek fırsat eşitliğine katkı sağlayacağına inandığımız projemizin ödülle taçlandırılmasından gurur duyuyoruz. Katılımcı, kapsayıcı, toplumsal cinsiyet eşitliğini esas alan, kadınların sesinin daha güçlü çıktığı bir ekosistem yaratmayı amaçlıyoruz. Projemizin aynı zamanda toplumsal algıları, mesleki klişeleri ve kadına atfedilen rolleri değiştireceğine inanıyoruz. Bu hassasiyetle çalışmaya, ilham veren ödüllü işlere imza atmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem projemize farklılıklar getirerek daha birçok kadına ilham olması amacıyla yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.