Enspire, Sürdürülebilir Çözümleriyle Enerjide Bağımlılığa Son Veriyor Yüzde 70 enerji verimliliği mümkün

7.4.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Enspire, Bilal Tuğrul Kaya, Enspire, Sürdürülebilir Çözümleriyle Enerjide Bağımlılığa Son Veriyor Yüzde 70 enerji verimliliği mümkün

Küresel enerji krizi ile tüketicilerin yüksek giderlerle karşı karşıya kalmasıyla, sürdürülebilir kaynakların önemi giderek artıyor. Sunduğu çözümler ile sanayi kuruluşları ve ticari binaları enerjide bağımlılıktan kurtaran Enspire, enerji verimliliği projeleri ve çatı üstü güneş enerjisi sistemleriyle yüzde 70’e varan enerji verimliliği avantajı sağlıyor.

2020 yılında Entek Elektrik çatısı altında kurulan ve “sıfır karbon” prensibiyle hareket eden Enspire Kreatif Enerji Çözümleri, güneş enerji sistemleri (GES) ve yerinde enerji verimliliği projeleriyle müşterilerinin enerji giderlerinde yüzde 70’e varan tasarruflar elde etmesine olanak tanıyor.

“Şirketleri enerjide bağımlılıktan kurtarıyoruz”

Sundukları çözümlerle kurumları enerjide bağımlılıktan kurtardıklarını söyleyen Entek Elektrik Genel Müdürü Bilal Tuğrul Kaya, Sanayi kuruluşları ve ticari binalarda; enerji verimliliği, kojenerasyon/trijenerasyon, çatı üstü güneş enerjisi, enerji depolama, bina ve enerji yönetimi ve talep tarafı yönetimi alanlarında hazır çözümler sunuyoruz. Enspire olarak hayata geçirdiğimiz enerji dönüşümü projelerini, binaları yıkarak baştan inşa edilmesi gibi yüksek maliyetli uygulamalar yerine çatı üstü çözümlerle gerçekleştiriyoruz. Özellikle yüzde 100 yenilenebilir çatı üstü güneş enerjisi sistemimizle yüksek faturaların ve elektrik kesintilerinin önüne geçiyoruz. Sanayi kuruluşları ve diğer işyerleri için kullanım planına göre projeler hazırlayarak verimli bir tüketim elde etmelerini sağlıyoruz. Böylece yenilenebilir enerji kaynaklarını müşterilerimiz için avantaja çevirerek enerji giderlerinde yüzde 70’e varan tasarruf imkânı sağlıyoruz” dedi.  

“Enerji verimliliği için analizlere dayalı aksiyon alıyoruz”

Artan sanayileşmenin enerji kullanımını artırdığına ve enerji kaynaklarının da sınırsız olmadığına dikkat çeken Bilal Tuğrul Kaya, Enerji verimliliği sağlayabilmek için öncelikle enerji tüketim verilerinize sahip olmanız, daha sonra bu verileri analiz edebilmeniz ve nihayetinde analizlerinize dayalı aksiyonlar almanız gerekiyor. İşte bu noktada ölçüm cihazları, enerji analizörleri ve enerji izleme yazılımları büyük önem taşıyor. Biz de Enspire olarak; akım,  gerilim ve tüketim değerlerinin takibi için güç ve enerji ölçerleri geliştirerek büyük enerji kayıplarına son veriyoruzifadelerini kullandı.

“Yapay zekayı kullanan çözümler geliştiriyoruz”

Güneş enerjisi sistemleri ve enerji verimliliği projelerinin yanı sıra karbon nötr çalışmalarına da ağırlık verdiklerinin altını çizen Kaya, şunları söyledi: Sağlamış olduğumuz karbon nötr, verimlilik artırıcı proje yatırımları ve verimlilik oranlarıyla, enerjide uçtan uca bir hizmet veriyoruz. Öte yandan geliştirdiğimiz birçok projemizde, yapay zekayı kullanan çözümleri değerlendiriyoruz. Yapay zeka ve nesnelerin internetinin yanı sıra sensör ve algılayıcı teknolojilerle kurguladığımız, kestirimci ya da önleyici bakım modellerini uyguluyoruz. Böylece sensörlerden aldığımız veriler doğrultusunda aşınan parçaları herhangi bir arızaya yol açmadan ya da projenin işleyişini engelleyecek bir aksaklık olmadan gerekli önlemleri alıyoruz.