Çetinkaya Pano’dan Yeni Bir Adım Daha

3.2.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Çetinkaya Pano, Çetinkaya Pano’dan Yeni Bir Adım Daha

Yeryüzündeki doğal afetlerin yıkıcı etkisinin en fazla olduğu kabul edilen türlerinden biri olan depremlerin yaşamımıza vermiş olduğu zararlar oldukça büyüktür. Bu kapsamda sosyal yaşantımızı sürdürebilmek için çeşitli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu tedbirler gerek sosyal yaşamda, gerekse endüstriyel hayatın içerisinde belirli kalite standartları çerçevesinde alınmaktadır.

Deprem anında ve sonrasında günlük hayatımız içerisinde kullanılan enerjinin sürekliliği hayati derecede önem taşımaktadır. Eğitim kurumlarından , hastanelere; kamu kurumlarından , fabrikalara kadar pek çok noktada kullanılan elektrik dağıtım sistemlerinin kesintisiz olarak hizmetini sürdürmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda, sismik test belgeli ürünlerin kullanımı oldukça önem arz etmektedir.

Çetinkaya Pano, 55,000 m²’lik fabrikasında kendi markası ile ürettiği ürünlerin, kalite yönetim sistemini hammadde seviyesinden, ürün seviyesine kadar devam ettirmektedir.

Bu doğrultuda AR-GE faaliyetlerimizin yeni ürünü olan A Serisi Modüler Dikili Tip Pano’ların depreme karşı dayanıklılığını ölçmek amacıyla, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) deney raporlarının tanınırlığı konusunda Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) ile Çok Taraflı Anlaşma ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ile anlaşması olan Allianz Teknik kurumunda gerekli sismik testleri yapıp, bu belgeyi almaya hak kazanarak TS EN/IEC 60068-3-3 standardı kabul kriterlerini sağlamıştır. Sismik test belgesi alan sayılı firmalar arasına girerek sektörde lider firma olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.