Alkan Aydınlatma Yeni Üretim Tesislerinin Açılışını Gerçekleştirdi

8.10.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Alkan Aydınlatma, Alkan Aydınlatma Yeni Üretim Tesislerinin Açılışını Gerçekleştirdi

2021 yılının Eylül ayında Alkan Aydınlatma'nın Şile’deki üretim tesisinde çıkan talihsiz yangında tesis, tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Kısa sürede üretim tesisini yenileyen ve tesisini modern makinalarla donatan Alkan Aydınlatma'nın yenilenen üretim tesisinin açılışı 22 Eylül 2022 tarihinde çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Açılışa başta Şile Kaymakamı Sayın Mehmet Nebi Kaya ve Şile Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Alkan Grup ( kuruluş 1967 ) kurucusu, Onursal Başkanı Sayın Fevzi Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Alkan, açılışa katılan konuklarıyla yakından ilgilenerek yenilenen ve yüksek teknoloji makinalarla donatılan üretim tesisi ile ilgili konuklarını bilgilendirdi.

Yeni Üretim tesislerini son teknoloji ile inşa ettiklerini ve sürekli gelişim stratejisine paralel yatırımlarına devam edeceklerini belirten ALKAN AYDINLATMA® Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Alkan, bu yılın 3.çeyreğinde otomatik LED floresant tüp üretim tesisinin de devreye alınmasıyla yatırım hedeflerinde bir aşama daha kaydettiklerini belirtti.

2021 yılında bundan tam 1 yıl önce üretim merkezlerinde talihsiz bir yangın yaşandığını hatırlatan Sayın Hasan Alkan, “2021’de yaşadığımız yangının yarattığı hasarın ardından üretim tesislerimizi binalar dahil en son teknolojiyle donattık. Aynı süreçte üretim ihtiyacımız olan enerjiyi, küresel çevre ve küresel ısınmayı engelleme politikalarına uygun şartlarda kurduğumuz güneş enerji santralıyla temin edecek yatırımı da gerçekleştirdik. Bugün doğa dostu, enerji verimli, üretim kapasitesi eskiye göre %100 artırılmış üst düzey kalitede üretim kabiliyeti olan tesislere sahibiz. 2022 yılı ALKAN AYDINLATMA® için hem yatırım hem de üretim ve dağıtım faaliyetinin aynı anda sürdürüldüğü bir yıl olurken, yaşanan olumsuzluklara rağmen 2022 yılının ilk 8  ayında eskisinden de güçlü ve arzulu, neticesinde pozitif sonuçlara ulaşılan bir süreç oldu. Alkan Aydınlatma’ nın güçlü Ar-Ge altyapısı ve donanımlı laboratuvarları müşteri özel aydınlatma projelerine kısa sürede uygun çözümü tasarlayıp sunabilecek yapıdadır. 80,000 metrekare alana kurulu üretim, Ar-Ge, lojistik tesislerimiz, 150’den fazla kişiden oluşan en değerli sermayemiz insan kaynağımız, güvenilirliğimizi ve sürdürülebilirliğimizi destekleyen ISO9001 Kalite Güvence, ISO14001 Çevre yönetim ve ISO45001 İş Sağlığı ve Güvenlik Yönetim Sistemlerimiz TSE; TS-EN ve ENEC belgeli dünyada kabul görmüş ürünlerimizle geleceğe emin adımlarla ilerlemekteyiz."

Yeni Üretim tesislerinde ilave makine teçhizat yatırımlarını sürdüren ALKAN AYDINLATMA® enerji verimliliği yüksek performanslı ürünler geliştiriyor. Yatırımlarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden ALKAN AYDINLATMA® Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Alkan, “Bu yılın 3. çeyreğin de LED floresant tüp üretim tesisimiz faaliyete geçti. Aydınlatma teknolojilerinde tam entegre yapımıza ulaşıp, bu alanda en üst seviyeye erişene kadar yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Buna paralel aydınlatma ürünlerinin en zor ve en yüksek performans beklenen segmenti olan otoyol LED aydınlatma armatürlerinin yatırımını da sürdürmekteyiz. Halihazırda bu segmentte yatırımı tamamlanıp ENEC sertifikasını aldığımız ürünlerimizin üretim ve dağıtımını sürdürüyoruz” dedi.

Üretim ve dağıtımını yapmakta olduğumuz, TEDAŞ onaylı sokak armatürleri ve yatırımı devam eden endüstriyel aydınlatma alanında yeni ürünlerin üretim ve dağıtımına da 2023’de başlayacaklarını belirten Alkan, global pazarda pek çok ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Verimliliği yüksek ürünler geliştiriyoruz” ALKAN AYDINLATMA® olarak sürekli öğrenen, araştırmacı, alanında uzmanlaşmayı ve ürünlerinde sürekli yenilenmeyi amaçladıklarını ifade eden Alkan, “Hâlihazırda bağlantılı aydınlatma, biyodinamik aydınlatma ve sera aydınlatma armatürleriyle ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca yurt dışı ve yurt içi özel ve kamu kuruluşlarının taleplerine göre, Ar-Ge, pazarlama, üretim birimleriyle ortak çözüm odaklı yenilikçi fikirler üzerine çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Yeni nesil aydınlatma ürünlerine odaklandıklarına dikkat çeken Alkan, şu bilgileri verdi: “Yeni yüksek tavan aydınlatma armatürlerimiz endüstriyel alanlardaki zorlu şartlarla başa çıkabilecek yapıda tasarlandı. Yeni ürünlerimizi minimum enerji tüketimli, kullanıcıya ekonomik fayda sağlayan aydınlatma çözümünü sağlayacak özelliklerle tasarlanarak kullanıma sunulmak üzere hazırlıyoruz.