Dünyanın Dört Bir Yanından Enerji Yatırımcıları EIF'te Buluştu

13.11.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, EIF, Dünyanın Dört Bir Yanından Enerji Yatırımcıları EIF'te Buluştu

Dünyanın en büyük 5 enerji fuarı arasında gösterilen ve Domino Fuarcılık’ın düzenlediği "15. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı" Geleceğin Enerjisi”nin buluşma zirvesi - Değişimin Bir Parçası Olun" mottosu ile 12-14 Ekim tarihleri arasında "İstanbul Fuar Merkezi"nde gerçekleşti. Dünya’da ve Türkiye'de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli sektör, akademisyen, yatırımcı ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı fuara her yıl olduğu gibi bu yıl da ilgi çok yoğun oldu. Enerjide dünyanın dört bir yanından 1.500'ü aşkın üretici ve yatırımcı EIF'ta buluştu buluşacak.

EIF 2022” bu yıl da 300’ü aşkın stant ile enerjinin tüm paydaşlarını oluşturan firma, kurum ve kuruluşların katılımlarıyla sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. 52 ülkeden yüzlerce yatırımcı fuar ve kongreye katılım gösterdi. Bu ülkeler Türk şirketlerinin kendi ülkelerine enerji santrali kurmaları için anlaşma yapmak üzere fuarı ziyaret ettiler.

Start-up’lar’ın sektörle görüşme ve bir araya gelme olanağı, temiz enerjide üretici ve yatırımcının buluşması ve inovatif ürün ve çözümlerin tanıtımı fuarın bu yıl da en önemli gündem maddeleri arasında yerini aldı.

15.’inci EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı ziyaretçilerini ağırlıklı olarak kamu kurumları ve bürokratlar, enerji üretim, dağıtım ve satış firmaları, yatırımcılar, Fabrika yönetimleri, otel yöneticileri, çimento fabrikaları yönetim kurulu üyeleri. Organize Sanayi Bölgeleri Yönetimleri, akademisyenler, tedarikçiler ve tüketiciler, çevre kuruluşları temsilcileri, Ticari ataşelikler ve elçilikler, ticaret ve sanayi odaları, Ar-Ge ve eğitim kurumları, Belediyeler, bilişim ve yazılım firmaları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar, enerji sektörüne hizmet veren firmalar, enerji Kooperatifleri, enerji verimliliği danışman firmaları, enerji danışmanlık firmaları, finans ve sigorta firmaları, hukuk firmaları, sistem mimarları, akıllı şehir ve bina Mühendisleri, yenilenebilir enerji firmaları, doğalgaz dağıtım firmaları, telekomünikasyon firmaları, yerli ve yabancı basın mensupları, lojistik firmaları ve enerji depolama firmaları oluşturdu.