Arma Kontrol, Bariyer ve Güvenlik Sistemleriyle İş Kazalarını Engelliyor

1.10.2020 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Arma Kontrol, Koray Kartal, Arma Kontrol, Bariyer ve Güvenlik Sistemleriyle İş Kazalarını Engelliyor

Her yıl ülkemizde binlerce iş kazası meydana geliyor. Çalışan açısından yaralanma, sakatlanma ve can kayıplarına yol açabilecek iş kazaları, işverenler için yüklü tazminat hatta mahkumiyetle sonuçlanabiliyor. Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol, geliştirdiği bariyer ve güvenlik sistemleriyle iş kazalarının da önüne geçiyor.

Arma Kontrol, geliştirdiği güvenlik ve bariyer sistemleriyle sadece alanları değil, insanları da koruyor. Arma Kontrol, ülkemizin en önemli sorunları arasında yer alan ve her yıl binlerce çalışanın yaralanmasına hatta ölümüne yol açan iş kazalarını engelliyor.

Arma Kontrol’ün, yapay zeka teknolojisiyle entegre ürettiği Hidrolik Mantar Bariyer, Kollu Bariyer ve Sabit Mantar Bariyer çalışanların, forkliftler, pres vinçler, döküm kazanları ve yüksek gerilim alanları gibi riskli bölgelere geçişini engelleyerek çalışanları kazalardan koruyor.

“Sadece üretim tesislerini değil, tesisin içindeki canları da koruyoruz”

İş kazası önleyici sistemlerin her türlü alana ve bölgeye uyarlanabileceğini belirten Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, Bariyer ve güvenlik sistemlerimizle sadece üretim tesislerini değil, tesisin içindeki canları da koruyoruz. Pres, forklift çalışma alanları, döküm kazanları, yüksek gelirim santralleri, lazer kesim ve kaynak gibi bir iş yerinde riskli olabilecek tüm alanlara bariyer sistemlerimizi kurarak çalışanların dalgınlıkla o alanlara geçmelerini önlüyoruz. Üretim tesislerinde, Hidrolik Mantar Bariyerler, Kollu Bariyerler ve Sabit Mantar Bariyerlerle yarattığımız güvenlik alanlarımız sadece işçinin riskli alanlara girmesini kapsamıyor. Sistemlerimizle araçların belirlenen alanların dışına çıkmasını da engelliyoruz. Ayrıca rampa ve eğimli girişlerde kayma riskine karşı bariyerlerimizle çalışanlar için güvenlik duvarı yaratıyoruz” dedi.

Çalışma sürecine entegre güvenlik sağlıyor 

Güvelik sistemlerinin üretim süreciyle entegre çalıştığını da sözlerine ekleyen Kartal, şöyle devam etti, “Yapay zeka ve nesnelerin internetiyle üretim sürecine entegre ettiğimiz güvenlik sistemlerimiz, olası kazaları engelleyerek üretimin kesintisiz devam etmesine destek oluyor. Sistemlerimiz ayrıca geleceğin üretim modeli olan karanlık fabrikaların geçişine de zemin hazırlıyor.”