TROYEX’den Kimya Fabrikalarına Özel Çözümler

9.2.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Teknoloji, Troyex, TROYEX’den Kimya Fabrikalarına Özel Çözümler

Exproof ürünlere olan ihtiyaç her geçen gün sektörün en önemli unsuru haline gelmiştir. Bu anlamda müşterilerimizin talepleri doğrultusunda geliştirdiğimiz saha kontrol ve donatımları oldukça yoğunlaşmıştır. Exproof ürünleri üretmek gibi büyük bir sorumluluk altına girmek yanı sıra bir de müşteri talebi ile saha donatımları yapmak ve exproof bilinci ile taahhüt gerçekleştirmek firmamızı Türkiye bazında çok farklı bir alanda tutmaktadır.

Geçtiğimiz hafta teslimatı yapılan projemiz bir kimya fabrikasında gerçekleştirilmiştir. Kimya fabrikaları oldukça tehlikeli alanlar olup çoğu çalışma sahasında exproof ürünlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz proje keşiflerinin ardından alana uygun ürün tespiti ve donatım planı tamamlanmıştır. Ardından sahaya alanında eğitimli tekniker ve mühendis ekibimiz dahil olup saha çalışmasına başlamıştır. Toplam 5 iş günü süren donatımın ardından fabrika tamamen Çalışma Bakanlığı ve İş Sağlığı Güvenliği şartnamelerine uygun bir halde teslim edilmiştir.

Projemizde kullanılan exproof donatım ana materyali olan Lineer Led Armatürlerimiz özellikle boyahane ve kimya firmalarında oldukça ilgi görmektedir. Bu projede de yine ilgileri üzerine toplayan armatürümüzün 40W lık serisi kullanılmıştır. Alan da gerçekleştirilen aydınlık hesaplamaları ve planlanan hesaplamaların ardından aydınlık seviyesinde yeni bir boyut kazandıran projektörümüz de yine sahada hizmete sunulmuştur. Özellikle büyük alanlarda çokça tercih edilen, aydınlatma gücü ve tasarımı ile neredeyse her müşterimizin talebi haline gelen projektörlerimiz ile saha tamamen çalışmaya uygun hale getirilmiştir.

Çalışmanın ardından alanda yapılan teknik aydınlatma lux ölçümü ve termal kamera yardımı ile sıcaklık ölçümlerinin ardından montaj raporumuz hazırlanarak müşterimize teslim edilmiştir. Her taahhüt projemizin sonunda müşterimize sağladığımız bu montaj raporu özellikle Çalışma Bakanlığı denetlerinde önemli bir belge olarak sunulmaktadır. Montaj raporumuz ATEX Belgeli ve Çalışma Bakanlığından EKİPNET numaralı yetkin mühendislerimizce imzalanarak teslim edilmekte ve bu bağlamda müşterilerimiz olası denetlerde ve iş sağlığı güvenliği açısından sorun yaşamamaktadır.

Projemizin bu denli kısa sürmesini doğru planlama ve iş takibine, işleyişimizin bu kadar etkin gerçekleşmesini eğitimli tekniker ve mühendislerimize, işimizin bu kadar kaliteli olmasını ise yalnızca tecrübemize bağlıyoruz. İş sağlığında ve exproofta önemli olan en kaliteli işi en kısa zamanda yapmaktır. Bu bilinç ile aldığımız her taahhüt işinin sonucunda müşterilerimizden aldığımız takdirler bu uzun yolun taşlarını oluşturmaktadır. Exproof taahhüt işiniz varsa sizleri de TROYEX’e bekleriz.