Türk Prysmian Kablo, Doğru Kablolamayı CableApp İle Destekliyor

8.7.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Türk Prysmian Kablo, Ülkü Özcan, Türk Prysmian Kablo, Doğru Kablolamayı CableApp İle Destekliyor

Kalitesiz ve eski kablo tesisatları, elektrik israfına neden olduğu gibi evdeki elektronik cihazların ömrünü de kısaltıyor. Uzmanlara göre kurulu sistemlerden ve cihazlardan maksimum verimi almak için kullanıma uygun ve doğru kablolama önem arz ediyor. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapındaki lideri Prysmian Group'un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, doğru ve güvenli kablo seçimine yönelik uygulamalarıyla bu konunun önemine dikkat çekiyor.

Hızla artan sanayileşme ve kentleşme nedeniyle, doğru kablo kullanımı hem güvenliği hem de proje değerini artıran çok önemli bir unsur olmuş durumda. Ancak standartlara uygun olarak üretilmeyen kabloların piyasada bulunması sadece verimsizlik ve israfa değil, ciddi güvenlik zafiyetine de neden oluyor. Doğru kablo seçiminin her anlamda hayati önem taşıdığını vurgulayan Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan,Her Kablo Aynı” algısının değişmesi ve kullanıcıların bilinç düzeyinin artırılması gerektiğinin altını çizdi. Özcan, Her şeyden önce, merdiven altı olarak tabir edilen, belgesiz olarak üretilen, kalitesiz, can ve mal güvenliğimizi riske atan kablolardan veya belgeli olduğu halde standartlara uygun olarak üretilmeyen kalitesiz kablolardan kaçınmak gerekiyor. Bu nedenle, kablo satın alımlarının güvenilir üretici veya yetkili satıcılar gibi kaynaklardan yapılması kritik önem taşıyor” diye konuştu.

Güvenilir Ve Kaliteli Kablo Üreticisi Tercih Edilmeli

Bir kablonun kaliteli olup olmadığını anlamak için öncelikli olarak kablonun dış kısmının kontrol edilmesi gerekiyor. Kablonun dış kılıf renginde veya yüzey kalitesinde herhangi bir problem olmamalı. Kaliteli bir kabloda; üreticinin adı, markası, ürün rumuzu, damar ve kesit bilgisi, gerilim seviyesi, üretim standardı bilgilerinin yanı sıra CE işaretinin bulunması ve eğer kablo CPR (Yapı Malzemeleri Yönetmeliği) uyumlu ise ürüne ait yangına tepki performansının (Euroclasses) belirtilmesi gerekiyor.

Standart dışı kablolar hem kısa bir sürede işlevlerini yerine getiremez duruma geliyor ve ciddi bir enerji israfına neden oluyorlar hem de elektrik kaçaklarına ve dolayısıyla yangınlara yol açabiliyorlar. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için güvenilir ve kaliteli bir kablo üreticisi tercih edilmesi büyük önem taşıyor. Standartlara uygun üretilen kabloların tercih edilmesinin yanında; kablolama uygulamasının doğru ve güvenli bir şekilde yapılması da söz konusu riskleri ortadan kaldırıyor.

CableApp İle Doğru Kablo Kullanımı Yaygınlaşıyor

Sektörde doğru kablolama konusunda öncü projelere imza atan Türk Prysmian Kablo, CableApp uygulaması ile güvenli ve doğru kablo kullanımının yaygınlaşması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. “Türk kablo sektöründe imza attığımız ilklerle gurur duyuyoruz” diyen Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, kullanıcıların emniyeti için yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. Özcan, Prysmian Group tarafından geliştirilen ve Türkiye’de de yürürlükte olan TS HD 60364-5-52 standardı ile uyumlu çalışan CableApp uygulaması hakkında da şu bilgileri verdi: “Kablo sektörünün Türkiye’deki öncüsü olarak gerek sektörün gelişimi gerekse kullanıcıların emniyeti için sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlar her zaman odağımızda yer alıyor. CableApp uygulamamız bu anlayışımızın örneklerinden sadece biri. Uygulama, teknolojiyle paralel olarak hızla gelişen sektörümüzde artan ihtiyaçları ve talepleri göz önüne aldığımızda hem doğru kablo seçiminde kolaylık hem de zamandan tasarruf sağlıyor. CableApp, sahadaki montaj elemanından ofisteki mühendislere kadar tüm kullanıcılara proje ve tesisat yöntemine uygun olarak en iyi kablolama çözümünü seçmede yardımcı oluyor. Şimdiye kadar dünya genelinde 85 binden fazla kişinin kayıt olduğu ve 574 binden fazla sayıda kablo kesit hesabının yapıldığı CableApp, Türkçe dahil 26 dil seçeneğiyle ücretsiz olarak sunuluyor. Gerek web üzerinden gerekse tüm mobil işletim sistemleri ile uyumlu çalışan CableApp aracılığıyla, kablo kesit hesaplarını 1 dakika gibi kısa bir sürede yapmak mümkün hale geliyor.