VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi 1-3 Kasım 2023 Tarihleri Arasında İzmir’de Düzenleniyor

9.3.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre Sergisi, VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi 1-3 Kasım 2023 Tarihleri Arasında İzmir’de Düzenleniyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) adına EMO İzmir Şubesi tarafından 2009 yılından bu yana altı kez düzenlenen Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi’nin yedincisi 1-2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Kongre’de “Güç ve Enerji Sistemleri”, “Bakım Teknolojileri”, “Aydınlatma”, “Yapı Elektronik Sistemleri”, “Binalarda Elektrik Tesisatı”, “Otomasyon”, “Dijitalleşme ve Yapay Zeka” konularına ilişkin oturumlar, paneller ve özel etkinlikler düzenlenecek. Alanlarında ulusal ve uluslararası çapta uzmanlıklarıyla tanınan mühendisler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan kongre, ülkemizin mühendislik birikimini artırmayı hedeflemektedir. Bilim dünyasını ve mühendisleri buluşturacak 3 günlük etkinlik boyunca, ulusal ve uluslararası firmalar da Kongre ile eşzamanlı düzenlenecek sergide yeni teknolojik ürün ve hizmetlerini katılımcılara sunacaktır.  

Son olarak 2019 yılında düzenlenen kongreye, ülkemizin farklı illerinden, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından, üniversite ve yüksekokullarından, elektrik, elektronik, inşaat, sanayi sektöründen toplam 5.838 kişi kayıtlı olarak katıldı. Son etkinliğimizde dört gün boyunca, 5’i yabancı olmak üzere 130 bildiri, 5 proje sunumu yapılmış, 3 panelin yanı sıra Serbest Müşavir Mühendis (SMM) üyelerimizin sorunlarının tartışıldığı bir de forum gerçekleştirilmiştir.

Yerli ve yabancı özel çağrılı konuşmacıların yer aldığı bildiri oturumları, özel oturumlar, paneller ve söyleşilerin düzenlenmesiyle toplamda 5.838 kişinin mesleki bilgilerini, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında güncellemesine katkı sağlandı. Katılımcılar, yalnızca akademik, teorik bildirilerin yanı sıra uygulayıcı mühendislerin bildirilerini ve firmaların projelerine ilişkin sunumlarını da içeren bir bilgi ve deneyim paylaşımı platformunun parçası oldular. Ülkemizde bilim ve mühendisliğin gelişimine kolektif bir katkı sağlamayı hedefleyen Kongre kapsamındaki sergiye 2019'da ulusal ve uluslararası 62 sektörel firma katılmış, sergi alanı 1715 metre kareye ulaşmıştır. Etkinlik kapsamında ayrıca, tarihi nitelikleri olan geçmiş dönemlerde kullanılmış elektrik, elektronik, haberleşme cihazlarının yer aldığı Elektrik Müzesi’nde 110 civarında materyal sergilenerek katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Önceki etkinliklerde olduğu gibi VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi’nde de ülkemizin birçok bölgesinden etkinliğimizi izlemek için gelen nitelikli katılımcı ve ziyaretçilerle sergi alanlarında yer alan firmalar için yeni iletişim olanakları yaratılacak, sergilenen ürün ve çözümlerin katılımcılarla buluşması sağlanacaktır. Yıllar itibariyle zenginleşen içeriği ve katılım sayısındaki niteliksel artışla VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi, mühendislik ve bilim dünyasını 1-2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İzmir'de buluşmaya çağırıyor.  VII. Elektrik Tesisleri Ulusal Kongre ve Sergisi’ne ilişkin ayrıntılı bilgilere https://etuk.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.