Enerji Sektörünün Online Tahsilatları Payten’e Emanet

10.5.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Payten Türkiye, Burak Kutlu, Enerji Sektörünün Online Tahsilatları Payten’e Emanet

Hayatın her alanında büyük bir hızla dijitalleşme devam ederken Türk tüketicinin de ödemelerini gün geçtikçe daha yüksek oranda online olarak gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu durumu son yapılan çalışmalar da destekliyor. TÜİK'in Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım araştırması sonuçlarına göre 2021 yılında hanelerin %92'sinin evden internete erişim imkanına sahip. Aynı araştırmada internet üzerinden özel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı 2021 yılında %44,3 olarak gözlenirken bu oran önceki yıl %36,5 idi. BKM'nin İnternetten Yapılan Kartlı Ödeme İşlemleri raporunda ise yerli ve yabancı kartların yurt içi kullanımında TL bazında Ocak 2022'de geçen yılın aynı ayına oranla %54 büyüme görülüyor.

Tüketiciler internette geçirdikleri sürelerin uzaması ve kullanım kabiliyetlerinin genişlemesi ile sadece alışverişte değil fatura ödemelerinde de işlerini online olarak en hızlı ve güvenli şekilde tamamlamak istiyor. Bu anlamda abone sayılarını artırmak ve müşteri deneyimine odaklanmak isteyen enerji firmaları online işlemlerde terklerin en çok yaşandığı son adımdaki ödeme hizmetini daha kolay ve güvenilir bir şekilde sunmayı hedefliyorlar.

Türkiye’nin ilk banka bağımsız online ödeme altyapısını sunarak e-ödeme ekosisteminin kurucuları arasında yer alan bir firma olarak en büyük hedefimiz kurumların online ödemeler ile ilgili tüm ihtiyaçlarını tek ürün ve tek entegrasyon ile çözerek onlar için zoru kolaylaştırmak.

Bankalara, finans kuruluşlarına, e-ticaret firmalarına, pazaryerlerine ve online B2B-B2C ödeme alan her sektörden kurumlara yönelik uçtan uca ve özelleştirebilir e-ödeme çözümleri sunuyoruz. Portföyümüzde bankalara sağladığımız sanal POS çözümümüz Nestpay, bir ödeme geçidinin ötesinde özellikleri olan MSU-Merchant Safe Unipay, her ölçekten girişimci ve e-ticaret firmasına sunduğumuz TCMB faaliyet onaylı Stevie gümüş ödüllü sanal POS markamız Paratika, yenilikçi mobil çözümler sunan Mobven ve Anroid POS, kapalı devre cüzdan ve mobil ödeme çözümleri ile aramıza en yeni katılan Smarttek yer alıyor.

Sanal POS altyapımıza güvenen 27 banka ve 45binin üzerinde üye işyeri ile Türkiye’nin en büyük online ödeme ağını yönetiyoruz.

Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım firmaları ve tüm enerji sektörü dahil bir çok sektörün en çok tercih ettiği ve kurumların kendi e-ödeme ekosistemlerini tek entegrasyonla yönetmelerini sağlayan, Merchant Safe Unipay-MSU, akıllı işlem yönlendirme, kart saklama ve tek tıkla ödeme, linkle ödeme, tekrarlayan ödemeler, taksit programları, banka puan kullanımı, entegre anti-fraud sistemi, bayi tahsilatları, mutabakat modülü ve Secure IVR özelliklerini sunuyor. Firmalar isterlerse çalışmak istedikleri bankaların sanal POS’larını ve eklemek istedikleri farklı ödeme yöntemlerini de her birinin teknik entegrasyonu için ayrı efor harcamadan mevcut ödeme sayfalarına dahil edebiliyorlar. Böylece PCI DSS ve SSL sertifikalı ödeme altyapısında işlem güvenliği için entegre edilmiş anti-fraud çözümleriyle ödeme deneyiminin pürüzsüz bir şekilde tamamlanmasını sağlayan ödeme sayfasıyla müşteri memnuniyeti ve sadakatini de sağlamış oluyorlar.

Her ölçekten firmaya banka kalitesinde sanal POS hizmeti sağlayan ve MSU müşterilerimizin de çok tercih ettiği sanal POS markamız Paratika’ya online başvuran firmalar bir günde tüm kartlardan ve 9 taksit programıyla ödeme almaya başlayabiliyor. Bankalarla tek tek finansal anlaşma yapmakla uğraşmadan, uygun komisyon oranlarıyla Paratika çözümünü kullanan e-ticaret firmaları; tek tıkla ödeme, tekrarlayan ödeme, linkle ödeme, bayi tahsilatları ve mobil cüzdanlar yoluyla ödeme alabiliyor.

Sunduğumuz hizmet ve ürün çeşitliliği açısından sektörde benzersiz bir konuma sahibiz. Müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına Ar-Ge merkezimiz sayesinde özelleştirmeler ile cevap verirken, 7/24 telefonla teknik destek ile müşterilerimizin en yakın iş ortağı oluyoruz.

Hızla genişleyen müşteri portföyümüz ve kazandığımız yerli ve global ödüllerle geçen 2021 yılındaki başarılarımız rakamlarımıza da yansıdı. ASEE Group'un ödeme çözümleri markası ve Avrupa’nın lider ödeme sistemleri şirketlerinden biri olarak 2021 yılında global olarak satış gelirlerimizi bir önceki yıla göre yüzde 12 artırdık. Sanal POS markamız Paratika ise beklentilerin de ötesine geçerek 2021 yılını %300’lük bir büyüme ile kapattı.

Bir Ar-Ge firması olarak 2022 yılında da ödemeler sektörünün büyümesinin sağlıklı ve kalıcı olması için müşterilerimize ve sektöre destek olmak ve ekosistemi yenilikler ve iş birlikleri ile geliştirmek de başlıca hedeflerimiz arasında.