XKoren Electric'in Hedefi: ''Halka Arz''

5.8.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Xkoren Electric, Harun Yerlikaya, XKoren Electric'in Hedefi: ''Halka Arz''

“Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişiminde önemli yere sahip olan KOBİ’lerin, finansman ihtiyaçlarının karşılamasının yanında yapısal açıdan da gelişmesine katkı sağlayacak halka açılma seçeneği, bugüne kadar yeterince hayata geçirilemedi” diyen XKoren Electric Genel Müdür Yardımcısı Harun YERLİKAYA; “XKoren Enerji A.Ş olarak halka arzın global bir marka olma hedefimizi güçlendirecek” ifadelerini kullandı.

XKOREN Electric, elektrik enerjisinin kullanıldığı birçok alanda dünya standartlarında koruma ve kontrol aygıtları sunuyor. Yenilikçi ve dünya standartlarında kaliteli ürün geliştirme ve müşteriye hızlı tedarik sağlayarak orta ve uzun vadede büyüme planlarını gerçekleştirmeye ise devam ediyor. Dünya pazarında, kalıcı olmayı hedefleyen XKoren adına görüşlerini paylaşan XKoren Electric Genel Müdür Yardımcısı Harun YERLİKAYA; “Bugün dünyanın birçok ülkesine ihracat gerçekleştiren, sektöründe tanınan bir firma olarak, bilinirliğimizi daha da artırarak global düzlemde marka olmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda uzun bir zamandır kurumsallaşmaya odaklandık. İş süreçlerimizden, insan kaynaklarına ve iş kültürümüze kadar kurumsallaşma adına önemli değişimler gerçekleştirdik. Halka arzın, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi kurumsal ilkeleri daha etkin ve güçlü bir şekilde yaşama geçirmemize destek olacağına inanıyoruz. Halka arz ile global bir marka olma hedefimizin güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

‘ENERJİ FİRMALARININ HALKA AÇILMASI YATIRIMCILAR İÇİN FIRSAT’

Halka arzın, şirketler için finansman kaynağı, likidite, kurumsallaşma, tanıtım ve itibar sağlamak gibi pek çok avantaj sunduğuna da dikkat çeken YERLİKAYA sözlerini şöyle sürdürdü: “XKoren Enerji A.Ş olarak hem fırsatları değerlendirmek hem de Türkiye’ deki güçlü konumumuzu uluslararası alanda pekiştirmek için yakın bir gelecekte halka arz olmayı planlıyoruz. Şirketlerin halka arz talebinin artmasındaki en önemli sebebin enerji sektörünün büyüme potansiyeli olduğunu söylemek mümkün. Enerji sektörü hem Türkiye hem de dünya ekonomisi için stratejik bir öneme sahip. Bu nedenle enerji firmalarının halka açılmasının hem şirketler hem de yatırımcılar için cazip bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Sadece kendi portföyüyle sınırlı kalmayıp, enerji sektöründeki yeni alanlarda da yer alabilmek adına güncel gelişmeler, yasal mevzuatları sürekli takip ettiklerini söyleyen YERLİKAYA, büyüme hedefleri doğrultusunda birleşme ve satın alma fırsatlarını da yakından takip ettiklerine değiniyor ve şu bilgileri paylaşıyor: “Bu yılın son çeyreği ve 2024 yılı içerisinde XKoren Electric’in bayisi/müşterisi olma ayrıcalığını müşterilerimize hissettireceğiz. Bu anlamda çevre dostu tamamen yerli ve milli sermaye ile üretimimizi gerçekleştireceğimiz akıllı fabrikamızda büyük işlere ve iş birliklerine de imza atacağız. Giderek büyüyen ekibimiz, giderek büyüyen bayilerimiz ve iş ortaklarımız ile büyürken, ülkemizde ve dünyadaki yerimizin de, önemli ölçüde değişerek büyüyeceğine hem kendi açımızdan hem de ülke ekonomisi açısından farklı noktalara ulaşacağına eminiz.

‘DİJİTAL PAZARLAMAYA ODAKLANIYORUZ’

Dijital pazarlama tarafında dijital gelişim, değişim konusunda da büyük yatırımlar yapan XKoren Electric bu yapılanmayla bayilerinin de kazanmasını sağlayacak.

Büyük bayi teşkilatlarıyla başarılı işlere imza attıklarını söyleyen YERLİKAYA; “Sahada bilinçli ve karınca gibi çalışan ekibe ve bunlara bağlı olarak da bölgesine sığamayan bayi kollarına sahibiz. Bu heyecan XKoren Electric’i tanıtmak fabrikamızdaki işleyişi, düzeni, kaliteli, güvenilir ve sağlam finansal değerlere taşıyor. Bu kadar hızlı gelişim ve yükselen arzumuz ile halka arz neden gerçekleşmesin ki diye düşündük. Artan dünya nüfusu ve gelişen teknoloji ile enerjiye olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta. Bu nedenle de XKoren Electric olarak enerji sektöründe yenilenebilir enerjiye odaklanıp, çalışma ortamımızdan ürünlerimize, çalışma prensiplerimizden gelecek planlarımıza kadar birçok konuda yenilikleri kendimize ilke edinerek halka arzı hedefliyoruz.

‘ENERJİ VE KONTROL KORUMA EKİPMANLARINI ÜRETECEĞİZ’

Tamamen yerli sermaye ve üretim ile enerji kontrol ve koruma ekipmanları da üretecek olan XKoren Electric’in hedefi istihdam, ülke pazarları ve daha büyük bir ekip. YERLİKAYA; “Fabrikamız, üretim yapan, testlerini gerçekleştiren aynı zamanda ithalat ve ihracatı ile her yere ulaşan, yeni ürünler geliştirebileceğimiz potansiyelde dizayn edildi. USGBC tarafından geliştirilen, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu LEED sertifikalı binamız, tamamen yenilenebilir ve akıllı sistem üzerine kurulu. Enerji verimliliği kapsamında A Plus düzeyinde EKB sertifikasına da sahip fabrikamızda; çalışanlarımız, müşterilerimiz ve ürünlerimiz için kaliteden asla ödün vermedik ve vermiyoruz.

Türkiye şalt piyasasına bir Güney Kore markası olarak 15 yıl önce giren XKoren Electric 2019 yılından beri, yüzde yüz yerli sermayesi ile yoluna devam ediyor. Ar-Ge, Ür-Ge çalışmaları ve inovatif bakış açısı ile müşterileri ve tedarikçilerinden aldığı olumlu geri dönüşleri halka arz ile farklı bir noktaya taşıyacak.

2023 ve sonrası hedeflerini paylaşan YERLİKAYA; “Yaptığımız yeni makine yatırımlarımız ve dijitalleşme süreciyle 2023’ü kararlılıkla kapatacağız ve 2024’e büyük yatırımlar ve halka arz ile gireceğiz. Önceliğimiz rakamlar değil, kaliteli üretim ve kaliteli hizmet. Pek çok şirkete örnek ve yol gösterici olmak istiyoruz. GES ve SOLAR enerji alanlarında, rekabet bayrağını taşımaya devam edeceğiz. Kısacası kâr marjımızı artıracak yurt içi ve yurt dışı yatırımlar yapıyoruz. Yatırım planlarımızın dozunu artırmayı, satış oranlarımızı da katlayarak çoğaltmayı hedefliyoruz. Halka arz başvurumuzun ardından gerçekleşecek. Halka arz ile işlerimizi büyüterek, elde edilen gelirler ile sektöre fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz’’