Buğra Gülüm:’ Ayda 5 Milyon Adet Bağlantı Elemanı Üretiyoruz’

9.10.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Perçinsan, Buğra Gülüm, Buğra Gülüm:’ Ayda 5 Milyon Adet Bağlantı Elemanı Üretiyoruz’

Konya’dan Türkiye’nin her bölgesine bağlantı elemanları gönderdiklerini belirten Buğra Gülüm, “Her geçen gün gelişen ve ilerleyen sektörümüzde Perçinsan A.Ş olarak modern üretim tesislerimizde Ayda 5 Milyon Adet Bağlantı Elemanı Üretiyoruz” dedi

2015 yılında abisi Çağatay Gülüm ile Perçinsan A.Ş’yi kuran Buğra Gülüm, bağlantı elemanları sektöründe Konya’nın önde gelen firmaları arasına girerek aktif 3000 çeşit ürün yelpazesi ile sektörün ihtiyacına karşılık veriyor. Perçinsan A.Ş’nin kuruluş sürecinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gülüm, “Aile şirketimizde belli bir süre çalıştıktan sonra kendi isteğimle ayrılarak hedeflerim ve isteklerim doğrultusunda ayrılarak sektörde tecrübemiz olmamasına rağmen büyük bir cesaretle bağlantı elemanları sektörüne giriş yaptık. Bu nokta da 2015 yılında abim Çağatay Gülüm ile birlikte Perçinsan A.Ş’yi kurduk. Perçinsan A.Ş olarak savunma sanayi, otomotiv, asansör, madeni eşya, tarım aletleri, endüstriyel ekipman gibi birçok sektöre bağlantı elemanları olarak hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

1600 Metrekarelik Alanda Üretim Yapıyoruz

2015 yılında 100 metrekare alanda üretime başladıklarını ancak bugün gelinen nokta itibariyle 1600 metrekare alanda sektörde hizmet vermeye devam ettiklerini vurgulayan Buğra Gülüm, “Üretim ile birlikte aynı zamanda ithalat yaparak bağlantı elemanları sektöründe iç piyasadaki açığın kapanmasında büyük rol oynuyoruz. Bu noktada üretim ve ürün yelpazemiz ise perçin, somun, cıvata gibi bağlantı elemanlarının üretimini yapmaktayız. Ayda ortalama 5 milyon adet bağlantı elemanının üretimini yaprak iç pazarda taleplere karşılık veriyoruz. Her geçen gün gelişen ve ilerleyen sektörümüzde Perçinsan A.Ş olarak Konya'dan Türkiye’ye bağlantı elemanları gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Ar-Ge ve İnovasyonu Önemsiyoruz

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının her geçen gün yeni ürün ve mevcut ürünlerde devam ettiğine dikkat çeken Gülüm, “Bundan sonra hedeflerimiz arasında daha fazla istihdam sağlayarak yurt içi gayri safi hasılaya destek olmak, üretim ağını genişletmek, gerekli bağlantıları kurarak yurt dışı pazarına açılmak ve ülkemizi bu pazarda en güzel şekilde temsil etmek istiyorum.  Makina, ekipman ve kalifiye eleman sayısının artırarak müşterilerimizi mağdur etmeme adına yoğun bir iş temposuyla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Minimum Hata, Minimum Yanlışla Üretim Yapmaya Çalışıyoruz

Müşteri memnuniyeti noktasında kendilerine ulaşan bir şikâyet olursa sahada inceleme başlattıklarını aktaran Gülüm, “Minimum hata, minimum yanlışla üretim yapmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizi hiç bir zaman zora sokmadan yol aldığımız için ürünle ilgili bir sorun yaşarlarsa bize ulaşmalarını söylüyoruz. Üründe hata olduğu konusunda bize bir şikâyet olursa birebir gidip ürünü yerinde görüp çözmeye çalışıyoruz şayet sorun bizden kaynaklı ise ürün değişimi yapıyoruz. Bu bağlamda müşteri memnuniyeti ve insan odaklı çalışarak sektörümüzde emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Bağlantı Elemanları Sektöründe Yaşanan En Büyük Sorun Tedarik Konusudur

Bağlantı elemanları sektöründe yaşadıkları sorunlardan bahseden Gülüm, “Bağlantı elemanları sektöründe yaşanan en büyük sorun tedarik konusudur. İstenilen ürün ithal ettiğimiz bir ürünse müşterisine ulaşması zaman alabiliyor. Firma olarak ithal ürünlerimizde stoklu çalışarak bu sorunu en aza indirmiş durumdayız. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle bağlantı elemanları sektöründe yaklaşık 31000 kalem ürünün üretim veya ithalatını gerçekleştirerek sektörde yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek için çabalıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.