İGEPAR ve Elektrik Dünyası Dergisi Türkiye'nin İhracatına Yaptıkları Katkı ile Dikkatleri Üzerine Çekti

31.10.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, igepar, bcç elektronik, bafra lighting, nilson, as bakalit, çetsan, kendal, almera, bemis, çetinkaya pano, diyar kablo, elenor, enfanorm, hiva, mh aydınlatma, konza, radelsan, solitek, xschandel, teknlo

İGEPAR ve Elektrik Dünyası Dergisi Organizasyonu ile düzenlenen etkinlikte 28 Farklı Ülkeden 110 iş insanı ülkemiz elektrik sektörünün önde gelen üreticileri ile bir araya geldi.

2021 yılında da ihracata katkı sağlamayı sürdüren İGEPAR dünyanın 28 ülkesinden elektrik ve aydınlatma sektöründe faaliyet gösteren 110 iş insanını Antalya'da buluşturdu. Kuruldukları 2018 yılından bu yana toplam 7 farklı satış organizasyonunda şirket ve sanayiciler ile potansiyel alıcıları bir araya getiren İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR), bu etkinliklerde toplam 200'ün üzerinde sanayici ile 1000'den fazla iş insanını bir araya getirdi. Dernek son organizasyonunu ise "Elektrik ve Aydınlatma Sektörü Organizasyonu" çerçevesinde Antalya Cyrstal Waterworld Resort & SPA'da 22-24 Eylül tarihleri arasında başarılı bir şekilde gerçekleştirirken, Türkiye'nin ihracatında kattığı artı değerle dikkatleri üzerine çekti.

28 ülkeden alıcılar Antalya'da buluştu

22-24 Eylül tarihlerinde Antalya'da pandemi kurallarına uyarak gerçekleştirilen etkinlikte aydınlatma ve elektrik sektöründe söz sahibi misafirler ile ülke sanayicilerini bir araya getirdiklerini dile getiren İGEPAR Başkanı Fatih Yeşilyurt, iş dünyası adına büyük bir ticaret hacmi yarattıklarını ve sektörlerin gelişimine katkı sağladıklarını belirtti.

'Son olarak İstanbul'da düzenlenecek olan aydınlatma fuarının iptal edilmesi ile aydınlatma ve elektrik sektörünün  fuar ve organizasyon olarak ciddi bir boşluk içine girdiğini belirten Yeşilyurt  ertelenen, iptal edilen etkinlikler sonrasında bizim düzenlediğimiz  etkinliğin, iki kat daha fazla öneme sahip olduğunu gördük' dedi.

Avrupa ülkelerinden, Orta Asya'ya Afrika'dan Arap coğrafyasına farklı ülkelerden gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin başarıya ulaştığını söyleyen Yeşiyurt bu tarz organizasyonlara devam edeceklerini ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

"İhracat olmazsa olmazımız"

Düzenlemiş oldukları organizasyonların etkili ve olumlu sonuçlar ile tamamlanmasının ana faktörünün, günün belli saatlerinde iş dışında geliştirilen ikili dostluklar olduğunu hatırlatan Yeşilyurt, "Ülke olarak ihracat, bizler için olmaz ise olmaz. Fakat iç piyasadaki daralma ya da döviz kurundaki dalgalanmalar yaşanınca ihracatın önemini anlar hale geliyoruz. Halbuki sanayicimizin 365 gün ihracat ile yatıp ihracat ile kalkması gerekiyor" derken, bu bağlamda ihracatçı birliklerinin Türkiye'nin farklı yerlerinden farklı zamanlarda etkinlikler düzenleyerek ihracat bilincini hep diri ve canlı tutmaya da çalıştığına işaret ederek sözlerine son verdi.

Türk sanayicisine yeni kapılar açtığı son organizasyonunu ardından ekim ayında Süleymaniye-Irak Fuarı'na üyeleri ile katılacak olan İGEPAR, 2021 Aralık'ında yine Antalya'da düzenlenecek olan "Züccaciye ve Plastik Ev Gereçleri Organizasyonu" ile yılı kapatmaya hazırlanıyor.

Bufaco Elektrik Pazarlama ve Satış Müdürü Ercan Babacan: ‘Satış Odaklı Görüşmeler Gerçekleştirmek Bizim Açımızdan Çok Faydalı Oldu’

Öncelikle İgepar ve Elektrik Dünyasını Dergisinin düzenlediği 7.Küresel Tanıtım İhracat Fuarında emeği geçen herkese Bufaco Electric  Ailesi olarak şükranlarımızı sunarız.

Böylesine profesyonel ve başarılı bir organizasyonda bulunuyor olmak bizim açımızdan oldukça verimli ve güzel geçti. Sektörün Dinamik Enerjisi mottomuzda vurguladığımız gibi gerek vizyonumuz gerekse inovasyonumuzla bu tür dinamik platformlar bize enerji veriyor.

Bu tarz platforma ilk defa katılıyoruz. Yeni ve eski iş ortaklarıyla buluşmak veya tanışmak, özellikle satış odaklı görüşmeler gerçekleştirmek bizim açımızdan çok faydalı oldu.

Bufaco Electric olarak yaklaşık 35 ülkeye ABS Panolar, W Otomat Kutuları, Kablo Kanalları, Enerji Kabloları, PVC Boru ve Plastik Malzemeler, Spiral Grubu ve Kablo Pauçları Vb. bir çok ürün ihracatı gerçekleştirmekteyiz. Fuar vesilesiyle de yeni ürünlerimizi tanıtma, hedeflerimizi anlatma ve güncel satış anlaşmalarımızı gerçekleştirme fırsatı bulduk. Ülke ihracatına artı bir değer katabiliyorsak bizim için ne mutlu.

Umarız İgepar ve Elektrik Dünyası Dergisi bu ve benzer organizasyonları aynı başarı ile sürdürür ve bizler de her zaman katılarak ülkemizin değerli marka ve kalitelerini dünyaya yaymaya devam ederiz.

Multitek İhracat Müdürü Aslıhan Benzer: ‘Bu Tür Organizasyonların Yerli Üretime, Üreticiye ve İhracata Katkı Sağlayacağına İnanıyoruz’

Öncelikle bu güzel fuar için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Multitek olarak ilk defa katılım düzenlediğimiz bu fuarda en ilgi çeken stantlardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Alanımızda ilklerin öncüsü olarak fuarda tanıtımını da yaptığımız bulut sistemimiz ve diğer favori ürünlerimizle, karşılaştığımız ilgiden son derece memnun kaldık.

Bizim de ilk defa tecrübe ettiğimiz bu yeni konsept içerisinde, aldığımız hizmetin kalitesi ve samimiyeti bizleri memnun etti. Sektörün önde gelen üreticilerinin fuarda yer alması ve davet edilen konukların sektör öncüleri olmaları hayli umut verici idi. Özellikle tüm fuar dönemi içerisinde yurt dışından davet edilen firmalarla uzun saatlerle aynı ortamda yer almak, hepsine tek tek zaman ayırabilmek, onların ihtiyaçlarını dikkatle dinleyebilmek ve hatta her biri ile dostluk tesis edebilme şansını yakaladığımız için bu organizasyonun oldukça verimli geçtiğini düşünüyoruz.

Firma olarak oldukça verim aldığımız bu fuarın tekrarlanması durumunda yeniden katılım sağlamayı düşündüğümüzü belirtmek isteriz. Ayrıca bu organizasyonların daha da geliştirilerek, zenginleştirilerek devam etmesinin yerli üretime, üreticiye ve ihracata katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Bcç Elektronik(Bafra Lighting) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldız: ‘Bu tür Organizasyonların İhracatın Gelişmesine Ciddi Anlamda Katkı Sağladığına İnanıyoruz’

Öncelikle İGEPAR ve Elektrik Dünyası Dergisi'nin birlikte düzenlemiş olduğu fuar organizasyonu için kendilerine şahsım ve ekibim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Uzun yıllardır yerli sermayeyle iç pazarda yer edinmenin verdiği tecrübeyle yurt dışı pazarına da hızlı ve kaliteli bir şekilde giriş sağlamış bulunmaktayız. Firmamız aydınlatma konusunda; Sensörlü armatür, led ampul, spot paneller, projektörler ve birçok yenilikle ürün yelpazesini genişletmiş bulunmaktadır. Bu sebeple tamamen TÜRK menşeili ürünlerin markalaşması, pazarda yer bulması açısından ihracat bizim için çok önemlidir.

Fuarda bulunmamız firmamız adına yeni markalaşma sürecimizde bize katkı sağlamıştır. O yüzden ihracatın önemini de şu şekilde özetleyebiliriz; İhracatın Türkiye ekonomisi açısından çok faydalı olduğuna inanmaktayız. İç piyasadaki daralma ya da döviz kurundaki dalgalanmalar yaşandıkça ihracatın önem ve ciddiyetini de anlamaktayız.

O yüzden bu tür organizasyonların etkisi küçük ve büyük ölçekli imalatçıların markalaşma olarak yurt dışı pazarında yer edinmesi de ülkemiz açısından da çok çok önemlidir. Bu şekilde şirketler önce kendilerini ve ileri çapta da ülke ekonomisini büyütürler.

Ülke ekonomisinin büyümesi için üretim yapılmalı ve ihraç edilmelidir. Türkiye’nin ekonomik olarak içinde bulunduğu sıkıntının sebeplerinden birisi de ihracatın ithalata oranla çokça geriden gelmesidir.

O yüzden ihracat bütün ülkeler için önemlidir. Bizde ihracat yapan bir firma olarak bu tür organizasyonları destekliyor ve gelecekte yapılacak olan fuar organizasyonlarında da kendimizi göstermek istiyoruz..

Asbakalit - Bilgesu Aslan: ‘Güçlü Katılımcıların ve  Ziyaretçilerin Buluştuğu Bu Organizasyonu Çok Başarılı Bulduk’

Fuar son derece profesyonel bir organizasyondu. Güçlü katılımcıların ve  ziyaretçilerin buluştuğu bu organizasyonu  şirket olarak çok başarılı bulduk.

Bu tür ihracata yönelik organizasyonların kesinlikle ülkemize katkı sağladığına inanıyoruz ve her zaman böyle organizasyonlarla buluşmayı diliyoruz.

Mekas Kablo İhracat Müdürü Hakan KARATAŞ: ‘Organizasyonun Ülke İhracatı Açısından Kesinlikle Faydalı Olduğunu Söyleyebiliriz’

İlgili organizasyona katılım sağladık, organizasyonun temel olarak tüm aşamalarından memnun kaldık. Özellikle davet edilen yurt dışı firmaların direk sektör öncüleri olması, ihracatçı firmalar açısından büyük bir fırsat doğurdu. Ülke ihracatı açısından kesinlikle faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Tekrar bu tür organizasyonlar yapılır ise katılım sağlayacağımızı bildirir, çalışmalarda başarılar dileriz.

Almera Elektrik Genel Müdürü Ramazan ÇİÇEK: ‘Bu Tür Organizasyonlara Alım Gücü Yüksek Firmaların Getirilmesi Gerekir’

Yeni bir etkinlik etkinlik yeni olduğu içinde bir takım eksiklikleri var. Bu eksikliklerin muhakkak düzeltilmesi gerekir satın alma heyetleri konusunda daha seçici olup alım gücü yüksek olan ilgili firmaların bu tür etkinliklere getirilmesi sağlanmalıdır.