Arma Kontrol, Bariyer ve Güvenlik Sistemleriyle Çalışanların Evlerine Sağlıklı ve Güvenli Şekilde Dönmesini Sağlıyor

1.9.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Arma Kontrol, Koray Kartal, Arma Kontrol, Bariyer ve Güvenlik Sistemleriyle Çalışanların Evlerine Sağlıklı ve Güvenli Şekilde Dönmesini Sağlıyor

Arma Kontrol, tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan yüksek güvenlik ürünleriyle yaşamın her anında var olmaya devam ediyor. Yüksek güvenlik riski bulunan özel alanların güvenliğinden günlük yaşamın devam ettiği işletmelerin güvenliğine kadar yaşamın her anında var olan Arma Kontrol, insan yaşantısının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.

İş kazalarının önüne geçilebilmesi ve azaltılabilmesi için çalışma ortamlarındaki koşulların gözden geçirilmesi ve aksaklık yaratan durumların düzeltilmesi için bir dizi tedbir alınması gerekiyor. Bu tedbirler kapsamında bariyer sistemlerine ise büyük görev düşüyor. Çok sayıda riskli bölgenin güvenliğini sağlayan Arma Kontrol, geliştirdiği bariyer ve güvenlik sistemleriyle işletmelerdeki yüksek riskli bölgelere çalışanların girmesine engel oluyor.

Arma Kontrol tarafından yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilen Hidrolik Mantar Bariyer, Kollu Bariyer ve Sabit Mantar Bariyerler ile çalışanların forkliftler, pres vinçler, döküm kazanları ve yüksek gerilim alanlarına girişleri engelleniyor. Bu sayede de dalgınlık sonucu oluşabilecek her türlü iş kazasının da önüne geçiliyor.

“Sadece üretim tesislerini değil, tesisin içindeki canları da koruyoruz”

Bariyer ve güvenlik sistemlerinin sadece üretim tesislerini değil, tesisin içindeki yaşamları da korunduğuna dikkat çeken Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, Güvenlik, günümüzün en temel ihtiyaçlarından biri. Oldukça kritik alanlarda kullanılan bariyer sistemlerinin devamlılığı da güvenlik açısından oldukça önemli yer tutuyor. Bu ihtiyaç havalimanı, otoyol gibi kritik önemdeki bir yer olduğu kadar küçük bir işletme ya da fabrika içerisindeki alanları da kapsayabiliyor’’ dedi.

‘‘Çalışanların evlerine sağlıklı ve güvenle dönmesini sağlıyoruz’’

Pres, forklift çalışma alanları, döküm kazanları, yüksek gelirim santralleri, lazer kesim ve kaynak gibi iş yerlerinin çok fazla iş güvenliği riski oluşturduğuna dikkat çeken Koray Kartal, şöyle devam etti: ‘’Üretim tesislerinde, Hidrolik Mantar Bariyerler, Kollu Bariyerler ve Sabit Mantar Bariyerlerle yarattığımız güvenlik alanlarımız sadece çalışanların riskli alanlara girmelerini kapsamıyor. Uzaktan kontrol edebildiğimiz güvenlik sistemlerimizle araçların belirlenen alanların dışına çıkmalarını da engelleyebiliyoruz. Riskli olabilecek tüm alanlara bariyer sistemleri kurarak çalışanların dalgınlıkla o alanlara geçmelerini önlüyoruz. Çalışanlar için oluşturduğumuz güvenlik duvarı ile çalışanların evlerine sağlıkla ve güvenle dönmesini sağlıyoruz.”