“Değerli Bir Şey Elde Etmek İçin Üç şey Gerekir; Sıkı Çalışma, İstikrar, Sağduyu” ~ Edison

20.11.2022 Elektrik Dünyası Derigsi, Haber, İkon Aydınlatma, “Değerli Bir Şey Elde Etmek İçin Üç şey Gerekir; Sıkı Çalışma, İstikrar, Sağduyu” ~ Edison

İKON AYDINLATMA firması olarak, katalog ürünlerimizin tamamı kendi üretim tesislerimizde üretilmektedir. Fabrika tesislerimiz KAYSERİ-Mimar Sinan OSB içerisinde 5000 metrekare açık, 3800 metrekare kapalı üretim alanına sahiptir. 72 çalışanımız ile ilave olarak İKONEL AR-GE firmamızda da 10 AR-GE mühendisimiz çalışmalarımız devam ettirmekteyiz. Ürün portföyümüzde standart ürün kalemlerimiz 40-50 arasında ürün çeşitliliğine sahiptir. Bununla birlikte proje bazlı olarak fleksibil üretim özelliğimizden kaynaklı özel ürünlerde ayrıca üretilmektedir.

Yıllık bazda üretim kapasitemiz; her yıl makine ve çalışan sayısındaki artışa bağlı olarak farklılıklar göstermekle birlikte toplam üretim kapasitesinin %50 oranındaki satış cirosunu yurtdışı satışlar oluşturmaktadır. Özellikle son dönem yurtdışı projelerimizde ciddi uluslararası firmaların proje partnerliğini ve çözüm ortaklıklarını yapmaktayız.

Fabrika bünyemizde profil ve sac işleme hatları, elektrostatik boya hatları, dizgi, test cihazları, aydınlatma laboratuvarı ile ürünlerin yaklaşık %80-90 aralığındaki kısmının imalat süreçlerini fabrika bünyemizde yapabilmekteyiz. Bu sistem ile hem üretimin kalite kontrollerini hem de termin sürelerini denetleyebilmekteyiz. Tüm üretim süreçlerindeki ürün tedariklerinde hızlı üretim için asgari stok seviyelerini belirleyerek hammadde stok miktarlarını bu seviyelerde tutmaya ve hızlı termin ile müşteri memnuniyeti yaratmaya özen göstermekteyiz. Fabrikamızda tam kapasite ile 5 milyon dolarlık üretimi gerçekleştirebilmekteyiz.

Çalışan kadrolarımızda beyaz yakalı eleman ağırlığında önceliğimizi sektörel–mühendis ve teknik elemanların oluşturmasına azami özen göstermekteyiz. Bu şekilde elektronik ve teknik üretimlerimizin kalitesini artırmak ve katma değerli ürünlerin oluşmasını hedeflemekteyiz. Yeni teknoloji alanında yaptığımız makine yatırımlarıyla nitelikli çalışan gücünü birleştirerek daha sorunsuz ve müşteri odaklı ürünlerin üretilmesi fabrika üretim hedeflerimizi oluşturmaktadır.

2023 yılı için fabrika üretim/yatırım hedeflerimizde; firma Kalıphane ve enjeksiyon (metal-plastik) hatlarını da kendi bünyesine katarak, 100 üzerinde çalışan istihdamı ile üretim kalitesi ve kapasitesini artırma kararlarını almış bulunmaktayız. Bu hedeflerle sektörün ilklerinde yer alan üretici firmalar arasında olmayı ve daha geniş bir Pazar ağında yer alarak satış-pazarlama hedeflerimiz ile fabrika hedeflerimizi bütünleştirmeyi de 2023 hedeflerimiz arasında sayabiliriz.