Mavili Elektronik A.Ş. Güven Üretmeye Devam Ediyor

5.9.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Mavili Elektronik, Mavili Elektronik A.Ş. Güven Üretmeye Devam Ediyor

Binalarda oluşabilecek yangın tehlikelerine karşı; can ve mal kaybının önüne geçilebilmesi için; erken algılama, müdahale ve tahliye planlarının eksiksiz çalışması son derece önemlidir. Rezidanslardan havalimanlarına, alışveriş merkezlerinden endüstriyel tesislere kadar her mahalin farklı kullanım amaçları ve yapısal özellikleri bulunmaktadır. Erken algılama için; mahalin fiziksel koşulları değerlendirilerek hangi ürünün kullanılacağına karar verilmektedir. Ülkemizde ürünlerin seçiminde ve seçilen bu ürünlerin projelendirilmesinde Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliği ve EN54-14:2018 Standardı referans alınmaktadır.

Mavili Elektronik A.Ş. kurulduğu 1987 yılından beri yangın ve gaz algılama sistemleri alanında ürün ve hizmet geliştirmektedir. Sektörel bilgi ve tecrübesi ile müşteri ihtiyaçlarına uygun ürün geliştirmeye verdiği önemi bir araya getiren firma, bugün 70’ten fazla ülkeye ürünlerini ihraç etmekte, cihaz/yazılım temini, tesisi, devreye alımı, bakımı ve teknik desteği gibi bütün süreçlerde titizlikle çalışmaktadır.

Akıllı Bina Teknolojisi ve Entegrasyon

Artan nüfus ve şehirleşme; teknolojinin de yardımı ile farklı elektronik ve mekanik sistemlerin bir arada kullanıldığı yapıların inşasını gerektirmiş, bu sistemlerin birbiriyle haberleşmesi ve entegre çalışması ihtiyacını doğurmuştur. Yangın algılama ve alarm sistemleri, asansörler, güvenlik kameraları, kartlı geçişler gibi pek çok sistemin tek merkezden yönetimi için akıllı bina teknolojileri kullanılmaktadır.

Mavili Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen Maxlogic SPRVSR+ Grafiksel İzleme ve Yönetim Yazılımı yangın algılama ve alarm sistemlerinin grafiksel olarak uzaktan izleme ve yönetimine olanak sunan kullanıcı dostu bir yazılımdır. Android / IOS uygulamaları sayesinde mobil cihazlarda da kullanılabilen bu yazılımın plug-in versiyonu, BMS (Building Management Systems) ve VMS (Video Management Systems) çatı yazılımlarıyla entegre olarak, uzaktan izleme ve kontrolün tek merkezden gerçekleştirilmesine olanak tanımaktadır. Mavili, geliştirdiği bu Maxlogic SPRVSR+ Plug-In Yazılımı ile ASELSAN, Hikvision, Pelco, Hanwha Techwin, Milestone gibi dev markaların yangın algılama alanında çözüm ortağıdır.

Maxlogic SPRVSR+ Plug-In Yazılımı ile gerçekleşen entegrasyon sonucunda;

·Maxlogic & Mavigard marka yangın algılama ve alarm cihazları kat planı üzerinden grafiksel olarak görüntülenebilmesi

·Mahalin detaylı harita ve cihaz bilgilerine ulaşılabilmesi

·Santral ile yapılabilecek tüm müdahalelerin gerçekleştirilebilmesi

·Otomatik olduğu gibi manuel olarak da haritalar arası geçişin yapılabilmesi

·Yangın durumunda; öncelikle yangına ait bilgiler pop-up şeklinde ekranda görüntülenebilmesi

·Yangın alarmının geldiği cihaz ile eşleşen IP kameralardan yangın bilgisi gelen mahalin durumunun görüntülenebilmesi

·Sistemin açılması kapanması, kullanıcı giriş çıkışları, sisteme yapılan müdahaleler, yangın, hata vb, durumlar için olay kayıtlarının alınması gibi algılama, müdahale ve tahliye planlarının gerçekleştirilmesine hız kazandıran kritik konularda kolaylık sağlanmaktadır.

Başarının İlk Adımı Eğitim

Mavili, 34 yılı geçen sektörel bilgi ve tecrübesiyle; saha uygulamalarında zaman ve maliyet kaybının önüne geçilmesi, standart ve yönetmeliğe hâkimiyet, saha koşullarının doğru analizi gibi konularda farkındalık ve genel fayda amacıyla Mavili Akademi (www.maviliakademi.com) üzerinden eğitimler vermektedir. Mavili Akademi 2018 yılından beri herkese açık ve tamamen ücretsiz gerçekleştirdiği haftalık eğitimlerle sektör için kıymetli bir bilgi bankası oluşturmaktadır. Gerçekleşen webinarlar daha sonrasında herkesin yeniden ulaşabilmesi adına Mavili Elektronik Youtube kanalında yayına alınmaktadır.

Uluslararası Sularda Tercih Edilen Marka

Mavili’nin uluslararası standartlara uygun, yüzey montaj teknolojisi kullanarak ürettiği yangın algılama ve alarm sistemleri yapılarda olduğu gibi deniz taşıtlarında da tercih edilmektedir. Denizcilikte yangından kaçış olanaklarının sınırlılığı, itfaiyenin yangına erişiminin zorluğu, personel/yolcu açısından insan gücünün kısıtlı olması nedeniyle yangın algılama sistemleri hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle deniz aracının tipi ve kullanım amacı ne olursa olsun yapımında kullanılan malzemelerin mümkün mertebe yanıcı olmayan nitelikte olmasını sağlamak ve olası yangın ihtimaline karşı riskleri değerlendirmek gerekmektedir. Tıpkı yapılarda olduğu gibi denizcilikte de yangından olabilecek en hızlı şekilde haberdar olmak, müdahale açısından en önemli kriterdir. Bu durum denizcilikte kullanıma uygun olarak üretilen, güvenilir nitelikte yangın ve gaz algılama sisteminin tesis edilmesi ihtiyacını doğurmaktadır.

Mavili’nin Denizci Tipi Yangın Algılama ve Alarm Sistemleri; SOLAS 74 ve FSS (Fire Safety System) normlarına göre test edilerek, Türk Loydu, Rus Marin (Russian Maritime Register of Shipping) ve MED (Marine Equipment Directive) uygunluğu sayesinde dünya genelinde öneme sahip onay sertifikalarına sahiptir.