Bilfer Kompanzasyon Sistemlerinin Doğru ve En Verimli Şekilde Kullanılması İçin Eğitim Seminerleri Veriyor

2.4.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Bilfer Enerji, Bilfer Kompanzasyon Sistemlerinin Doğru ve En Verimli Şekilde Kullanılması İçin Eğitim Seminerleri Veriyor

Bilfer Enerj ve Ulusal Elektronik Sanayi (UES) enerjinin verimli kullanılması ve israf edilmemesi için Tükiye'nin değişik üniversitelerinde kompansazyon sistemlerinin doğru ve verimli şekilde kullanılması için eğitimler veriyor.

Bilfer Enerji ve çözüm ortağımız Ulusal Elektronik Sanayi (UES), Enerjiyi ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasının hem ülkemiz için önemini hemde dünyadaki sınırlı kaynakların tükenmesi açısından ne kadar önemli olduğunu fark etmiş bir işletme olarak üzerimize düşen görevi yapmayı bir vazife biliyoruz.

Bu sene dünyadaki yaşanan savaşların sonrasında yaşanan enerji kesintilerinin, ülkemiz için ne kadar dezavantaj olduğunu ve üretimimizi ne kadar olumsuz etkilediğini bir defa daha görmüş ve yaşamış olduk. Bundan dolayı enerjinin israf edilmemesi ve doğru kullanılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu açıdan bakıldığında enerjinin israf edilmemesi noktasında en başta gelen konulardan birisi; kompanzasyon sistemlerinin doğru ve en verimli şekilde kullanılmasıdır, eğer doğru sistemler yapılmazsa doğrudan ya da dolaylı olarak bize ne kadar zararı olduğunun ve bize maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu bilmekteyiz.   Kompanzasyon sisteminin sadece sınırları belli edilmiş olan değerlerde tutmak olmadığının bilinceyiz.

Enerjinin kullanımın ve ihtiyacının arttığı bugünlerde üretim ve tedarikini yaptığımız kompanzasyon sistemleriyle ilgili bilgi paylaşımı bizim için çok önemli bir konu haline gelmiştir. Bu açıdan kompanzasyon eğitimi başlığı altında kompanzasyon nedir, nasıl yapılır, nasıl hesaplanır ve kompanzasyon sistemi yapılırken doğru malzeme kullanımı nasıl yapılır konularını içeren  eğitimlerimiz başlamıştır.

Bilfer Enerji Ve Ulusal elektronik Sanayi olarak bu seminerleri vermemizde katkısı olan, bizi misafir etme ve dinleme nezaketinde bulunan; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi-Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümündeki hocalarımız ve Mühendis adayı arkadaşlarımız, Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümündeki hocalarımız ve mühendis adayı arkadaşlarımıza, ayrıca Niğde Endüstri Meslek Lisesindeki Elektrik ve Elektronik Bölümü hocalarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz.