HES Kablo 1915 Çanakkale Köprüsü’nü Yüksek Teknolojiye Sahip Kablolarıyla Donattı

27.10.2020 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, HES Kablo, Çanakkale, HES Kablo 1915 Çanakkale Köprüsü’nü Yüksek Teknolojiye Sahip Kablolarıyla Donattı

Yeni nesil kablo ve çözümleri ile sektöründeki ilerlemeye öncülük eden Hes Kablo, yüksek teknolojiyi kullanarak sunduğu ürünlerle dünyanın ve Türkiye’nin mega projelerinde görev almayı sürdürüyor. Çevreye duyarlı ürün ve model sistemler üzerinde yatırımlarına devam eden firmanın, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde de güçlü teknolojilere sahip kabloları kullanıldı.

Geniş ürün gamıyla her türlü projeye ve ihtiyaca uygun özel ürünler sunan Hes Kablo, son olarak 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nde yer aldı. Yapımı tamamlandığında “Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanına sahip olacak olan köprünün temeli 18 Mart 2017’de atıldı.

Türkiye ve dünya tarihinde büyük iz bırakmış Çanakkale Boğazı’ndaki bu önemli anıtsal yapı, yüksek mühendislik ve estetik standartlarını karşılayan özelliklerde tasarlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında, 2023 metre ana açıklığı ve 333 metrelik kuleleri ile de “Dünyanın en yüksek asma köprüsü” olacak.

İletişim, Telekomünikasyon, Otomasyon Gibi Hızla Gelişen Sektörlere İlham Veriyor

Zirveden aldığı güç, 50 yıla yakın sektör tecrübesi, ürettiği kablo ve çözümleriyle sektöründe inovasyon ve ilerlemeye öncülük eden Hes Kablo, bir yandan da çevreye duyarlı ürün ve model sistemler üzerinde yatırım yapmaya devam ediyor.

Hes Kablo, yüksek teknolojiyi kullanarak ürettiği; fiber optik kablolar, zayıf akım kabloları ve koaksiyel kablolar ile tasarladığı yeni nesil ürünlerin, iletişim, telekomünikasyon ve otomasyon gibi hızla gelişen sektörlere ilham vermesinden dolayı gurur duyuyor.

Dünyanın Ve Türkiye’nin Mega Projelerinde Yangına Karşı Güvenli Hes Flaret® Kablolar Kullanılıyor

3. Havalimanı, Türkiye’deki tüm şehir hastaneleri ve Ankamall AVM gibi özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yapılarda, ürettiği son teknoloji Hes Flaret® kablolar ile tercih edilen Hes Kablo, yangına karşı daha güvenli çözümler sunuyor. Kullanıcıların bilinçlenmesi ve mevzuat değişiklikleri nedeniyle bu kabloların öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Hes Kablo, televizyonlarda ve gazetelerde sıklıkla yer alan yangın haberlerinde, elektrik kontağından çıktığı ifade edilen yangınların nedeninin çoğu zaman kalitesiz ürün kullanımından kaynaklandığını vurguluyor.

Firma, bu duruma yanıcı ve zehirli gaz çıkaran kablolar da eklendiğinde yangının şiddetinin ve yaşanabilecek can ve mal kaybının çok daha büyük boyutlarda olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Son dönemde tüketicinin de bilinçlenmesiyle birlikte Hes Flaret® olarak lanse edilen kabloların kullanımında ciddi artış yaşanırken, Hes Kablo mega projelerde bu yeni nesil kabloları ile yer alarak Türkiye’yi geleceğe taşımaya devam ediyor.