Tezmaksan Akademi 8 yılda 4 Bini Aşkın Kişiyi İstihdama Dahil Etti

17.1.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Tezmaksan, Tezmaksan Akademi, Hakan Aydoğdu, Tezmaksan Akademi 8 yılda 4 Bini Aşkın Kişiyi İstihdama Dahil Etti

Eğitim ve istihdama katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Tezmaksan Akademi, kuruluşundan bu yana 8 yılda 10 bine yakın başvuru aldı. Bugüne kadar 4 bini aşkın öğrencinin mezun olduğu Tezmaksan Akademi, 6 şehirde aktif hizmet veriyor. Üniversite sanayi iş birliğine de önem veren Tezmkasan Akademi, Sivas’taki öğrencilerine robot eğitimi verecek. 2024 yılında Bursa’da hizmet vermeye başlayacak olan Tezmaksan Akademi, ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi ve Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi ile de yen iş birliktelikleri planlanıyor.

Ürettiği yenilikçi çözüm ve yatırımlarla Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortaklığını üstlenen Tezmaksan, 2015 yılının aralık ayında hayata geçirdiği ve eğitimle talaşlı imalat sanayi arasında köprü görevi gören Tezmaksan Akademi ile sanayinin en büyük sorunları arasında bulunan nitelikli eleman ihtiyacına da çözüm üretiyor. Bu doğrultuda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya ve Sivas illerinde yer alan akademileriyle talaşlı imalat sektörüne CNC, yazılım eğitimleri ve istihdam konusunda destek veren Tezmaksan Akademi, gelişen teknolojiyi yeni gelen nesillere ve sektör oyuncularına aktararak sanayi ve eğitim sektörü arasında köprü oluyor. Şu anda Marmara Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi ile iş birliğinin gerçekleştirildiği Tezmaksan Akademi’de, 2024 yılında Cumhuriyet Üniversitesi ve Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi ile de yen iş birliktelikleri planlanıyor.

8 yılda 10 bine yakın başvuru, 4 bini aşkın mezun

Türkiye sanayisine imalat, ihracat ve istihdam konusunda sundukları desteğin yanı sıra nitelikli eleman eksikliğini giderme noktasında da 2015 yılının sonundan bu yana katkı sunduklarını belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Bugün sanayisi, üretim hacmi ve ihracatı her gün artan ülkemiz, buna karşın pek çok sektörde nitelikli eleman sorunuyla karşı karşıya. Sanayinin bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını doğru belirleyerek gençlerimizi, sanayinin nitelikli teknik eleman ihtiyacına yönlendirecek adımlar atmamız şart. Biz bu konudaki ilk adımımızı bundan sekiz yıl önce Tezmaksan Akademi’yi kurarak attık. O günden bu yana 10 bine yakın başvuru alıp 4 bini aşkın öğrencimizi mezun ettik. Ayrıca 2019 yılında başlatılan Topkapı Okulları'ndaki sınıflarımız, bugüne kadar 90 öğrencimizi mezun etti ve bu yıl da 30 kişilik bir sınıf aktif bir şekilde devam ediyor. Bu başarılar, Tezmaksan Akademi’nin çeşitli alanlarda geniş bir etki yaratma yeteneğini gösteriyor” dedi.

Sivas’taki Tezmaksan Akademi’de robot eğitimleri verilecek

Türkiye’nin genç insan kaynağının doğru adımlar ve eğitim alanındaki stratejik yatırımlarla ekonomi ve sanayi için gerçek bir cevher olduğunu ifade eden Aydoğdu, “Eğer firma çalışanları bu alanda faaliyet gösteriyorsa, Akademimiz onlara kendilerini geliştirme ve sektördeki teknik yenilikleri takip etme fırsatı sunuyor. Bu da çalışanların uzmanlık alanlarını genişletmelerine ve iş dünyasındaki değişimlere ayak uydurmalarına katkıda bulunuyor. Akademimiz öğrencilere ise iş hayatına adım atmadan önce teknik bilgi sahibi olma imkanı tanıyor. Öğrenciler, teorik bilgilerini tezgah başında uygulama şansı buluyor ve mesleklerinde uzmanlaşabiliyor. Ayrıca üniversiteye devam etmeyi planlamayan veya okulu bırakmış olan öğrencilere de iş hayatında meslek edinme olanağı sunuyor. Tezmaksan Akademi sayesinde öğretmenlere de teknik eğitimler konusunda bilgi düzeylerini artırma ve güncel konularda yetkinlik kazanma fırsatı sunuyoruz. Bu sayede öğretmenler, öğrencilere daha etkili bir şekilde eğitim verirken sektördeki değişimlere de ayak uydurabiliyor” şeklinde konuştu.

7’ncisi 2024 yılında Bursa’da hizmete açılıyor

Akademimizin lise ve üniversiteler ile yaptığı iş birlikleri de yine sektörümüze olan etkimizi genişletmeye; öğrencilere, öğretmenlere ve sektör çalışanlarına daha kapsamlı bir eğitim deneyimi sunmamıza imkan tanıyor” diyen Hakan Aydoğdu, halihazırda altı ilde aktif olarak hizmet veren akademilerin arasına 2024 yılında Bursa’nın da ekleneceğini bilgisini paylaştı. Hakan Aydoğdu, “Bunun yanı sıra Sivas fabrikamızda başlayan robot üretimiyle birlikte yakın zaman önce Sivas’ta da Akademi açılışımızı gerçekleştirdik. Diğer Akademilerimizden farklı olarak Sivas’taki Akademimizde robot eğitimi vereceğiz. İmalat sektörünün önemli bir sorunu olan nitelikli eleman bulamama konusunu çözüme kavuşturmak adına öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce altyapılarını teorinin yanı sıra pratikle de geliştirmelerini sağlamaya devam edeceğiz” dedi.