Elektrosmog Nedir ?

1.9.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Sektörden, Delight Aydınlatma, Turgay Pekgirgin,

Delight Led Aydınlatma Sistemleri Genel Müdürü Turgay Pekgirgin

Doğada bulunmayan ancak teknik olarak üretilen elektrik, manyetik ve elektromanyetik alanlar (EMF) ve radyasyon (EMR) tarafından üretilen bir etkidir.

Her şeyden önce, akımın aktığı her yerde Elektrosmog oluşur. Orada elektromanyetik alanlar (EMF) üretilir. Bununla birlikte, Elektrosmog'un en büyük kısmı elektromanyetik radyasyondan (EMR) oluşur. Hücre kuleleri, WLAN, Bluetooth, kablosuz cihazlar ve cep telefonları ve akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar, tablet bilgisayarlar, e-okuyucular, Bluetooth kulaklıklar vb. gibi dijital teknolojiler tarafından üretilir.

Radyasyona maruz kalma son yıllarda çarpıcı bir şekilde arttı. İlk olarak 5G nedeniyle, ikincisi giderek daha fazla dijital teknoloji kullanmamız nedeniyle. Sadece cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar değil, aynı zamanda çok sayıda uygulama da günlük hayatımızı kolaylaştırıyor. İnternet alışverişi, çevrimiçi bankacılık, yakınlaştırma toplantıları - neredeyse her şeyi dijital olarak halledebiliriz. Ancak bu, bu arada, haftada yedi gün, günde 24 saat Elektrosmog'un neden olduğu radyasyona maruz kaldığımız anlamına gelir cep telefonu veya tablet bilgisayar kullanmasak bile radyasyon hala oradadır.

Bu arada, Elektrosmog'un neden olduğu zararlı biyolojik etkileri bilimsel olarak kanıtlayan dünya çapında yaklaşık 1000 bilimsel çalışma bulunmaktadır.

Bu nedenle, tüm dünyada giderek daha fazla doktor ve bilim adamı, dijital altyapının (örneğin 5G) genişlemesini durdurmayı talep ediyor. Elektromanyetik alanlar ve radyasyonun (EMF ve EMR) biyoloji ve tıptaki etkilerine ilişkin sonuçlarını uluslararası bilim kongrelerinde anlatılmıştır. Elektrosmog'un en düşük yoğunluklarda bile vücut üzerinde zararlı yan etkileri olduğu görüldü. Bu nedenle sınır değerler, örneğin cep telefonu radyasyonunun neden olduğu Elektrosmog'un olumsuz biyolojik etkilerine karşı bile hiçbir koruma altında olmadığımızı unutmamalıyız.

Bilim adamlarının bu konuda kalkan çalışmaları olduğunu duyuyoruz. Bu durum sadece belirli bir yüzde de koruma sağlayacaktır. Çünkü cihazlarla iç içe yaşıyoruz.

Hiç olmazsa aydınlatma da Deşarj tüplü ışık kaynaklarının yerini Led teknolojisine bırakması bile sevindirici bir sonuçtur