Borçelik, Türkiye'nin Aktif Olarak Çalışacak En Büyük Carport Projesine Destek Oldu

3.7.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Borçelik, Borçelik, Türkiye'nin Aktif Olarak Çalışacak En Büyük Carport Projesine Destek Oldu

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik, Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi otoparkına kurulan carport tipi güneş enerjisi santralinin proje ortaklarından oldu. Borçelik, santralin konstrüksiyonuna yeni nesil çelik ürünü sağladı. Toplam yaklaşık 1.5 milyon dolarlık bir maliyete sahip proje, üniversitenin senelik enerji ihtiyacını yüzde 100 oranında karşılayacak.

Türkiye’nin en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik, iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında iş birlikleri kurmaya devam ediyor. Şirket, son olarak Başkent Üniversitesi’nin Ankara Bağlıca Yerleşkesi otoparkına kurulan güneş enerjisi santrali (GES) proje ortaklarından biri oldu. Borçelik, toplam 300 araç kapasiteli üniversite otoparkına kurulan ve yaklaşık 10 bin m2’lik alanı kaplayan güneş panelleri ile Başkent Üniversitesi’nin enerji ihtiyacını karşılayacak projeye özel yassı çelik ürünleri üretti.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji sağlayacak

Enerji maliyetlerini en aza indirgerken doğaya katkı sağlayacak projenin iş ortaklarından biri olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Borçelik Satış, Pazarlama, Müşteri Teknik Hizmetleri ve İnovasyon’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Güvenç Temizel, proje hakkında şunları söyledi:

Borçelik olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımızı çok kapsamlı bir şekilde ele alıyor, sektörümüzde bu konuda fark yaratan uygulamaları hayata geçiriyoruz. Bu konuda ayrıca iş birlikleri geliştirerek katkımızı sektörümüzün ötesine taşıyoruz. Ülkemizin aktif olarak çalışacak en büyük carport projesi kapsamında çalışmalarımıza 2022 yılında başladık. Proje ortaklarımız Başkent Üniversitesi, Göze Enerji ve Istrich ile bir araya gelerek GES’in kurulumunu sağlayacak konstrüksiyonun ihtiyaçlarını belirledik. Bu projeye özel geliştirdiğimiz yeni nesil çelik ürünü ile santralin kurulumuna destek olduk. Önümüzdeki süreçte sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak yeni projelerin paydaşı olmaya, inovasyon çalışmalarımızla yeni nesil çelik üretimi konusunda örnek gösterilen çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz.

Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi’ne kurulumu gerçekleştirilen çift taraflı yeni nesil güneş panelleri enerji verimliliğini artıracak. Senede 2.360.000 KWh’lik enerji sağlayarak Başkent Üniversitesi’nin enerji ihtiyacını yüzde 100 oranında karşılayacak proje kapsamında ayrıca otopark alanında elektrikli araçlara yönelik şarj üniteleri de bulunuyor. 

Doğadan ilham alıp, geleceğe ilham veriyor

Borusan Holding ve Grup şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir şekilde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak gören ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm yaşam için “fayda” üretmek adına çalışan Borusan, dünyadan ilham alıyor, geleceğe ilham veriyor.