DUTTİP’in Hedefi 500 Milyar Dolar İhracat

21.1.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, DUTTİP, Ahmet Ortatepe, DUTTİP’İN Hedefi 500 Milyar Dolar İhracat

Dünya Türk Ticaret Platformu İstanbul'da kuruldu ve ilk büyük toplantısını Azerbaycan İstanbul Konsolosu Anar Akundov'un katılımıyla gerçekleştirdi.

Hedeflerinin 500 milyar dolar ihracat olduğunu belirten Dünya Türk Ticaret Platformu Başkanı Ahmet Ortatepe Dünya Türk Ticaret Platformu'nun hedefleri ile ilgili şunları söyeledi 'ÜIke ekonomisinin beI kemiğini oluşturan kobiIerimiz, üretim maIiyetIeri iIe birIikte diğer maIiyetIerden doIayı maaIesef iç bünyeIerinde niteIikIi bir ihracat departmanı oIuşturmakta oIdukça zorIanmaktadır. Yapmış oIduğumuz çaIışma iIe kobiIerimiz için adeta bir ihracat departmanı oIuşturuyoruz. Artık dünyanın dört bir yanında Türkçe konuşan insanlar iIe kobiIerimiz rahatça iIetişim kurarak ticaret yapabiIecekIer. Biz kobiIerimize ürünIerini dünya pazarına sunmak için önemIi bir fırsat sunuyoruz. KobiIerimizin GeIişimine katkıda buIunup küreseI pazarda önemIi bir Aktör haIine geIebiImeIeri için iş ortakIarımızIa birlikte oluşturmuş olduğumuz İHRACAT AKADEMİMİZDE Yeni müşteri bulmalarına, İhracat , Lojistik, finans insan kaynakIarı, ARGE-İNOVASYON Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımızla her bir işletmemizi kobimizi ihracat yapabilir duruma getirme gayreti içerisinde olacağız’dedi

Toplantıda Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları (TDSP) Başkanı aynı zamanda DUTTİP İş Geliştirme Komisyon Başkanlığını da yapan Serdar Şahin Türkiye Azerbaycan arasında ticaret ve ticari iş birliklerinin önemi ile ilgili sunum yaptı. Toplantıya katılan iş adamları kendilerini tanıttıktan sonra kayılımcılara hitaben bir konuşma yapan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Anar Akundov Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliği ve kardeşler arasında işbirliğinin kolaylaştırılması için DUTTİP üyelerine destek vereceğini açıkladı. Özellikle Azerbaycan’a ihracat ve üretim yapmak isteyen girişimcilere Konsolosluğa başvurmaları halinde her türlü bilgiyi vereceklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca iki devlet bir millet olan Türkiye’nin kardeş devleti Azerbaycan’ın İstanbul misyon temsilcisinin ilk toplantıda bulunması dikkat çekti.