Arma Kontrol, Geleceğimiz İçin Eğitime Destek Oluyor

2.2.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Arma Kontrol, Koray Kartal, Arma Kontrol, Geleceğimiz İçin Eğitime Destek Oluyor

Dünyanın Bariyer Markası Arma Kontrol, Ar-Ge ve inovasyonu odağına alan ürünleriyle sektöre yön vermenin yanı sıra örnek çalışmalara da imza atmaya devam ediyor. Çalışanlarının tamamı Türk mühendislerden oluşan şirket, örnek iş birlikleri kapsamında Topkapı Okulları'na güvenlik sınıfı kurdu. Arma Kontrol'ün kurduğu güvenlik sınıfında öğrencilere; Solid Eğitimi ve Kaynak Eğitiminin yanı sıra Kalite Yönetim Sistemleri, Kişisel Gelişim gibi pek çok farklı alanda eğitimler verilecek.

Bariyer ve güvenlik sistemlerini 65’ten fazla ülkeye ulaştıran Dünyanın Bariyer Markası Arma Kontrol, Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemle büyük başarılara imza atıyor. Çalışanlarının tamamı Türk mühendislerden oluşan şirket, geleceğimizin teminatı gençlerimizin eğitimi için önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Bu kapsamda Arma Kontrol köklü bir eğitim geçmişine sahip olan Topkapı Okulları’na sınıf sponsoru oldu. Söz konusu iş birliği çerçevesinde öğrencilere Solid Eğitimi, Kaynak Eğitimi, Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi, Kişisel Gelişim Eğitimleri (Zaman Yönetimi, Etkili Konuşma vb.) gibi farklı alanlarda eğitimler verilecek.

Mezuniyet sonrası istihdam imkânı

Arma Kontrol, sponsorluk kapsamında her yıl belirlenen sayıda öğrencinin staja kabul edilmesi, öğrencilerin gelişen makine teknolojileri hakkında bilgilendirilmesi ve öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam edilmeleri hususlarında da destek sağlayamaya devam ediyor.

Öğrencilere burs imkanları sağlayacaklarını da belirten Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, ‘‘Sponsorluk kapsamında, teknik öğretmenlere oryantasyon eğitimleri vereceğiz. Öğrencilerin giyecekleri özel formaları, önlükleri ve derste kullanılacak materyalleri,  iş sağlığı ve güvenliği malzemelerini, temin edeceğiz. Öğrencilere ayrıca şirket içerisinde uygulamalı eğitim imkânı da sağlayacağız. Son sınıf öğrencilerinin ise istihdama yönlendirilmesi konusunda okulumuz ile iş birliği yapacağız’’ dedi.