Fatih Doğan: ‘Kaliteli Elektrik ve Aydınlatma Malzemelerini Tüketicilerle Buluşturuyoruz’

22.10.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Zelkon Electric, Fatih Doğan: ‘Kaliteli Elektrik ve Aydınlatma Malzemelerini Tüketicilerle Buluşturuyoruz’

Elektrik, Aydınlatma ve Otomasyon sektörünün önde gelen üreticilerinden Mutlusan, Öznur Kablo, Siemens, Nexans, Horoz Electric, Reçber Kablo, İlx, Kendal, Weiller, Özpa Pano, Işıldar Aydınlatma, Audio ve Eleks Yangın'ın bayiliğini yapan Zelkon Electric’in Genel Müdürü Fatih Doğan dergimize açıklamalarda bulundu.

Zelkon Electric’in kurulduğu günden beri sektörün önde gelen üreticilerinin bayiliğini yaptığını belirten Fatih Doğan elektrik, aydınlatma ve otomasyon malzemelerinin satışının yanında üretim yaptıklarını belirterek konu ile ilgili şunları söyledi: ‘Malzeme satışının yanı sıra üretimde yapıyoruz. Başta elektrik otomasyon kontrol üniteleri olmak üzere; sinyal lambaları, kablo bağlantı elemanları ve sanayi tipi fiş prizler üretiyoruz. Üretimini yaptığımız ürünler ağırlıklı olarak otomasyon, makine ve pano üreticileri tarafından kullanılıyor aynı zamanda da ürettiğimiz ürünlerin yüzde 20’sini Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine ihraç ediyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında ciddi müşterilerle çalışıyoruz. Ürünlerimizle ilgili hem yurtiçi hem de yurtdışı müşterilerimizden aldığımız olumlu tepkiler bizi mutlu ediyor ve yeni ürünler geliştirme konusunda da bizi cesaretlendiriyor. Hem üretim konusunda hem de toptan elektrik ve aydınlatma malzemesi pazarlanması konusunda kaliteden ödün vermeden yolumuza büyüyerek devam ediyoruz.

Türkiye’de üretici olmanın zorluklarından da bahseden Fatih Doğan özellikle ara elaman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Sektörün en önemli sorunlarından birisinin de kalitesiz ürünler olduğunu belirten Fatih Doğan ucuz hammadde kullanılarak üretilen ucuz ürünlerin sektörde haksız rekabete yol açtığını söyledi.