TÜYİAD (Tüm Yerli Teknoloji Üreticileri ve İş Adamları Derneği)’nin Düzenlemiş Olduğu IBNTTürkiye’24 Zirvesi Şubat Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi

9.3.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, TÜYIAD, TÜYİAD (Tüm Yerli Teknoloji üreticileri ve İş Adamları Derneği)’nin Düzenlemiş Olduğu IBNTTürkiye’24 Zirvesi Şubat Ayı Etkinliği Gerçekleştirildi

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Üreticilerinin Fuarı içerisinde 10.02.2024 Cumartesi düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak AZERBAYCAN Ticaret Temsilcisi Sayın; Tamerlan TAGHIYEV, ESAS Ege Savunma Sanayii Kümelenmesi, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın; Abdülkadir UÇAR, E-Ticaret İşverenleri Sendikası Başkanı Sayın; Erdem YANIK, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Sayın; Cem ÖZVARDAR, Onlight Global Ticaret Müdürü Sayın; Ufuk Taner BOYDAŞ, İOSİD Başkanı Sayın; Ahmet AKKAYA ve Yönetim Kurulu üyeleri ile TÜYİAD Genel Başkanı Sayın; Erkut YENİCİ katılım sağlamışlardır.

IBNTTürkiye’24 Uluslararası İş Ağı ve Teknolojiler Zirvesi Şubat ayı etkinliği Basın ve Yayın Sponsoru olarak “ELEKTRİK DÜNYASI DERGİSİ” destek vermiş, Dergimizin Reklam Koordinatörü Sayın; Funda HACISALİHOĞLU moderatör olarak hazır bulunmuşlardır.

TÜYİAD Kuruluş amacı olarak 22.02.2022 tarihinde aktif bir dernek statüsünü almış, Türkiye’deki Yerli Teknoloji Üretimi ile alakalı olan Yazılım ve Donanım Teknolojileri, Bilgi ve Bilişim Teknolojileri, Savunma Sanayii Teknolojileri üreticilerinin bir araya geldiği bir çatı kurum haline gelmiştir.

IBNTTürkiye’24 Etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılım sağlayan AZERBAYCAN Ticaret Temsilcisi Sayın; Tamerlan TAGHIYEV beyefendi Azerbaycan’da “Türk Kardeşlerimiz için Devletimiz Yatırım ve Teşvik Planlarını Açıklamıştır, bizler Türkiye’de bu Teşvik ve Destekleri sizlere anlatmak için görevlendirildik, Devlet Kurumlarımız, Konsolosluğumuz ve Ticaret Temsilciliğimiz Azerbaycan’da yapılacak olan Yatırım ve Teşviklerin ciddi manada desteklendiğini, bu desteklerin dışında 10 farklı bölgeye serbest ticaret anlaşmalarının bulunduğunu, özellikle Türk Devletlerine bir köprü olacak merkezi ticaret yollarının bulunduğunu, Enerji ve Petrol kaynaklarının çok düşük maliyette olduğunu sunumlarına eklediler. Sunum ve konuşmalarının ardından TÜYİAD Genel Başkanı Syn; Erkut YENİCİ tarafından katılım ve destekleri için teşekkür plaketi takdim edildi.

Zirvenin diğer konuşmacısı ESAS Ege Savunma Sanayii Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın; Abdülkadir UÇAR beyefendi sunumlarında Yerli ve Milli Savunma Sanayii’nde Üreticiler ve Alt Yükleniciler için Devlet Teşvikleri, İmalat ve Üretimin faydaları konuları ile 19-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ESAS EXPO’24 Savunma Sanayii Fuarı’nın içeriğini sunumlarına eklemişlerdir. Katılımları için teşekkür plaketlerini İSİFED Başkanı Sayın; Muammer ÖMEROĞLU takdim etmişlerdir.

Etkinlikte yer alan konuşmacılar arasında E-Ticaret Sendikası Başkanı Sayın; Erdem YANIK beyefendi E-Ticaretin Yerli ve Milli Teknoloji üretimindeki yeri, önemi ve faydaları sunumuna ek olarak Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile yeni kurulacak olan “E-Ticaret Odası” çalışmalarından, kurulacak olan yapının faydalarını anlatmışlar ve tüm E-Ticaret İş Verenleri olarak destek çağrısında bulunmuşlardır.

Zirve’nin diğer bir konuğu İstanbul Sanayi Odası Meslek Komite Başkan Yardımcısı Sayın; Cem ÖZVARDAR yapmış oldukları sunumlarında Türkiye’de Teşvikler ile ilgili son yıllarda çok büyük Destek verildiğini ve detaylarını anlattılar. Sunumlarında KDV istisnası, Gümrük Vergisi Muhafiyeti, Vergi İndirimi, Sigorta primi iş veren hissesi desteği, Faiz veya Kar payı Desteği, Yatırım yeri tahsisi, Sigorta Primi (işçi hissesi) desteği, KDV iadesi konularına değinen ÖZVARDAR’a katılımları için teşekkür plaketlerini İOSİD Başkanı Sayın; Ahmet AKKAYA beyefendi takdim ettiler.

Son olarak konuşmaları ve sunumları ile Onlight Global Ticaret Müdürü Sayın; Ufuk Taner BOYDAŞ E-Ticaretin Türkiye’den İhracat odaklı faydaları Global Dünya ekosistemine ulaşım aracı olarak faydalarını anlattıkları organizasyon tüm katılımcı ve ziyaretçilerden tam not almayı başarmıştır.

IBNTTürkiye’24 Uluslararası İş Ağı ve Teknolojiler Zirvesi tam bu manada değer kazanmış, İş İnsanlarının Yatırım, Teşvik, Mesleki sorunlarını ele alan konuları ile düzenlenmektedir. 10.02.2024 tarihinde düzenlenen Şubat Ayı etkinliğinin hemen ardından ikincisini İzmir’de Savunma Sanayi Fuarı içerisinde 19-21 Mart arası Çarşamba günü organize etmek için çalışmalara başladı.