Günsan Elektrik, 2022’de Üretim Kapasitesini Yüzde 85’in Üzerine Taşıdı Yılı Yüzde 110 Büyüme İle Tamamladı

19.1.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Günsan Elektrik, Erhan Kaya, Günsan Elektrik, 2022’de Üretim Kapasitesini Yüzde 85’in Üzerine Taşıdı Yılı Yüzde 110 Büyüme İle Tamamladı

Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektörünün önde gelen firmalarından Günsan Elektrik, 40’ıncı yılını kutladığı 2022’yi yüzde 110 büyüme ile kapatıyor. Geçtiğimiz yıl yeni yatırımlarıyla üretim kapasitesi yüzde 85’i aşan Günsan, 2023’te kapasiteyi daha da artıracak ve ihracat ağını geliştirecek yatırımlara imza atmayı hedefliyor.

1982 yılından bu yana alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektöründe, alanında öne çıkan inovatif ürün yelpazesi ve yenilikçi yaklaşımıyla faaliyet gösteren Günsan Elektrik, 17 bin parçalık ürün gamıyla sektörün öncü firmaları arasında yer alıyor. Elektrik, alçak gerilim tesisatı ekipmanları, elektrik anahtarı, priz, grup priz, şalt malzemesi, kompakt şalter, kaçak akım röleleri, sigorta kutuları ve aksesuarlarından oluşan ürünler üreten şirket, üretiminin yüzde 65’ini ise ihraç ediyor. Türkiye’de 36’ya ulaşan bayi sayısı ve üretim alanında devam eden yatırımlarıyla Günsan, pazarın geleneksel yapısını değiştiren, kişiselleştirilebilir, farklı yaşam alanlarında herkes için kullanımı kolay, güvenli ve estetik elektrik ürünleri üretmek üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

“Üretim kapasitemizdeki artışla 40.yılımızı geride bırakıyoruz”

Günsan Elektrik Genel Müdürü Erhan Kaya, 2022’ye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Alçak gerilim tesisatı ekipmanları sektöründe 40 yılı doldurduk. Sektör tecrübemizle birlikte dijital dönüşüme önem verdiğimiz 2022 yılında, akıllı ev sistemleri ve yeni jenerasyon ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verdik. Üretim hacmimizin yüzde 50 oranında artmasını sağladık. Üretim kapasitemiz ise yüzde 85’i aşarak, 70 milyon adedin üzerine çıktı. Üretim tesisimizin de hacmini artırarak, ülkemizde ve ihracat yaptığımız bölgelerde çift haneli adetsel büyümeye ulaştık. Bu olumlu gelişmelerle 2022’yi yüzde 110 büyümeyle tamamlıyoruz.”

Üretime ve ihracata dönük yatırımlar gündemde olacak

2023’ün odaklanılan stratejilerin sonuçlarının daha da net görüleceği bir yıl olacağına dikkat çeken Erhan Kaya, önümüzdeki dönem hedeflerine ilişkin, “Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlarımızı 2023’te de sürdüreceğiz. Değişen tüketici beklentileri ve satın alma alışkanlıkları çerçevesinde ürün gamımızda da önemli yeniliklere imza atacağız. Yenilikçi yaklaşımımızla özellikle Eqona serisi, yeni şalt ürünleri ve led ampül serisi ile pazarlarda büyümeyi hedefliyoruz. Şalt ve İngiliz tipi ekipmanlarla BS ürün yelpazemizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. Elektrik bandı, kablo bağı gibi elektrikçi kanalına yönelik sarf ürünlerimizi de güncellemeyi sürdüreceğiz. Gündemimizdeki diğer bir konu ise, ihracat ağımızı büyütmek olacak. İhracat kanalımızı büyütecek yatırımlarla CIS ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerdeki ihracat ağımızı genişletecek adımlar atacağız. Proje kanalı tarafında ise hastane, otel ve toplu konutların yanı sıra hedef projeler odak noktalarımız arasında yer alacak. Bununla birlikte bu yıl temellerini attığımız 40. Yıl 40 Okul Projesini tamamlayarak, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda odağımıza aldığımız “nitelikli eğitim” hedefimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz” dedi.