Ams OSRAM Cirosunu 2 Haneli Seviyelerde Artırdı

10.8.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, OSRAM, Can Sürücü, Ams OSRAM Cirosunu 2 Haneli Seviyelerde Artırdı

Aydınlatma alanında otomotiv sektörüne getirdiği yeniliklerle fark yaratan ams OSRAM, Türkiye'de yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine göre Euro bazında cirosunu 2 haneli seviyelerde arttırmayı başardı. Şirket, otomotiv sektöründe ikinci yarıyılın hızlı geçmeye başladığı ağustos ayı ile birlikte satışlarını yüzde 5 civarında artırmayı hedefliyor.

Pandeminin seyrinin azaldığı dönemlerde bireysel mobilite ihtiyaçlarında artış gözlemlediklerini ve bunun da doğal olarak satışları artırdığını belirten ams OSRAM Türkiye Otomotiv Satış Müdürü Can Sürücü, Bu yıl artan enflasyon ve akaryakıt fiyatları nedeniyle bireysel araç kullanımı azaldı ve insanlar toplu taşıma araçlarını daha çok tercih etmeye başladı. Yaşanan süreç her ne kadar yedek parça satışları ile paralel olarak satışlarda düşüş baskısı oluştursa da ikinci ele olan talebi artırdı. İkinci el araç alımları sonrasındaki bakım ihtiyaçları da toplam pazarda, hem pazar payımızı büyütmemizi hem de ciromuzu geçen yıla göre daha üst seviyeye çıkarmamızı sağladı’’ diye konuştu. 

‘’Yeni ürünlerin Türkiye’ye getirilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz’’

Bu yılın ilk yarısında Türkiye pazarında elektrikli araç kabloları ve yeni tip lastik şişirme cihazlarını satışa sunduklarını ifade eden Can Sürücü, ‘‘Özellikle elektrikli araç şarj kablolarının Türkiye’de de pazara sunulması, ülkemizdeki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Umuyorum ki bu potansiyelle yeni teknoloji araçlarında söz sahibi olacağız. İkinci yarı yılda özellikle ‘Automechanika Frankfurt 2022 Fuarı’ ile birlikte yeni ürünlerimiz global olarak pazara sunulacak. Bu ürünler arasında onaylı değiştirilebilir LED far lambalarından aksesuar ürünlerine kadar farklılıklarla dolu bir portföy bulunuyor. Global olarak duyurulan yeni ürünlerin Türkiye’ye getirilmesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz ve en kısa sürede yenilikçi ürünlerimizi Türk tüketiciler ile buluşturmayı planlıyoruz’’ dedi.

Kaliteli ürün almak her zaman avantaj 

Otomotiv sektörü için ikinci yarıyılın ağustos ayı ile birlikte hızlı geçeceğini anlatan Sürücü, ‘’2022 yılının ikinci yarısında ilk yarıyıla göre ciromuzu arttırmayı hedefliyoruz. Önümüzde uzun bir aydınlatma sezonu olmasına karşın, kış aylarında satışlarımızı yüzde 5 civarında arttırmaya çalışacağız’’ diye konuştu.

‘’Şirket birleşmesini öncelikle yeni tip araçlarda deneyimleyeceğiz’’ 

Yılın ilk yarısında ams ile gerçekleşen şirket birleşmesini öncelikle yeni tip araçlarda deneyimleyeceklerini belirten Can Sürücü şöyle devam etti: ‘’Sensör alanında çok güçlü ams ile LED çip üretimi ve aydınlatmada dünyanın 1 numaralı markası olan OSRAM’ın birleşmesi ile birlikte yeni araçlarda çok daha inovatif çözümler göreceğiz. Bu birleşmenin ikincil etkisini ise ilerleyen dönemlerde yedek parça sektöründe farklı ve inovatif ürünler ile tüm sektörde hissettirmiş olacağız. Birleşme ile özellikle otonom sürüş, elektrikli araçlar ve güvenlik anlamında inovatif ürünlerimizi araç üreticilerinin ve son kullanıcıların beklentileri doğrultusunda her geçen gün geliştirmeye devam edeceğiz.’’

Ams OSRAM Hakkında

110 yılı aşkın geçmişe sahip olan DNA'mız, hayal gücü, mühendislik bilgisi, sensör ve ışık teknolojilerinde küresel endüstriyel kapasite sağlama yeteneği ile tanımlanıyor. Portföylerimiz birbirini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Birlikte, tek bir kaynaktan eksiksiz optik sistemler sunuyoruz. Tüketici, otomotiv, sağlık ve endüstriyel sektörlerdeki müşterilerimizin rekabet üstünlüğünü korumasını sağlayan heyecan verici yenilikler yaratıyoruz. Böylece, çevre üzerindeki etkiyi azaltırken sağlık, güvenlik ve konfor açısından yaşam kalitesini anlamlı bir şekilde artıran yenilikleri teşvik ediyoruz. Ams ve OSRAM'ı birleştirerek optik çözümlerde dünya lideri oluşturuyoruz. Algılamak Hayattır’ın anlamı budur. 

Dünya çapındaki yaklaşık 26.000 çalışanımız, yolculukları daha güvenli, tıbbi teşhisleri daha doğru ve günlük iletişimde daha zengin bir deneyim sunmak için algılama, aydınlatma ve görselleştirmede inovasyona odaklanıyor. Çalışmalarımız, başvurulan ve uygulanan 15.000'den fazla patentte yansıtılan çığır açan uygulamalar için teknoloji yaratıyor. Genel merkezi Avusturya Premstaetten/Graz'da ve eş genel merkezi Almanya Munih'te bulunan grup, 2020'de (pro-forma) 5 milyar ABD dolarının üzerinde birleşik gelir elde etti.