Pelsan Aydınlatma 40. Yılını Kutluyor

8.7.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Pelsan Aydınlatma, Reşit Göğüş, Şevval Sam, Burcu Esmersoy, Pelsan Aydınlatma 40. Yılını Kutluyor

Türkiye'de aydınlatma sektörünün lider ve öncüsü üreticilerinden Pelsan Aydınlatma 40. yılını Türkiye'nin dört bir yanından gelen bayileri ile birlikte sektörün önde gelen firma ve kurum temsilcilerinin katıldığı etkinliklerle kutladı.

Işığın etkin bir şekilde oluşturulması, yönlendirilmesi ve konumlandırılmasından oluşan sistem tasarımı ile en etkin çözümleri sunan Pelsan Aydınlatma, 2017 yılında taşındığı fabrika binasında, 24-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında bayilerini ve sektörün fikir liderlerini ağırladı. Misafirler, Avrupa'nın en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyan tam entegre üretim tesisi gezerek tüm üretim süreçlerini görme fırsatı elde ettiler.

Aydınlatma armatür üretimi için özel olarak tasarlanan tesiste 4 farklı günde yapılan fabrika turlarının ardından Pelsan Aydınlatma 40. yıl kutlamalarını 28 Mayıs Cumartesi akşamı Crowne Plaza Asia'da düzenlenen ve 1250 davetlinin katılıdığı gala daveti ile taçlandırdı.
Gecede, Burcu Esmersoy moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştiren Pelsan Aydınlatma kurucusu Reşit Göğüş ve ikinci nesil olarak Yurdem ve Yiğit Göğüş misafirlerle Pelsan’ın 40 yıllık hikayesini ve bundan sonraki gelecek vizyonunu paylaştılar.

Pelsan Aydınlatma’nın Avrupa’nın yanı başında önemli bir üretim üssü olmasına değinilen konuşmada, aydınlatmanın günümüzde enerji tasarrufunda, yakın gelecekte ise kıtlıkla savaşta, viral hastalıklarla yapılan mücadelelerde, şehirlerin güvenliğinde çok daha fazla konu olacağını vurgulayan konuşmacılar, önümüzdeki yılların vizyonunu bu alanlarda yeni teknolojilere yapacakları yatırımlarla ortaya koyduklarını açıkladı. Gece Şevval Sam’ın konseri ile sonlandı.

Deneyimli ve uzman kadroya sahip Pelsan Aydınlatma, ürettiği 3.000 farklı armatür ile sektörün ihtiyaçlarına tek adresten cevap veriyor.

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından 23 farklı alanda onaylanmış aydınlatma laboratuvarına sahip Pelsan Aydınlatma, kendi bünyesindeki armatürlerin testlerinin yanı sıra, sektörün profesyonellerine de bu laboratuvarları kullanma imkanı sağlıyor.

Dünya’nın dört bir yanında önemli ve başarılı aydınlatma projelerine imza atan Pelsan Aydınlatma, İsveç’ten İtalya’ya, Rwanda’dan Fildişi Sahilleri’ne kadar tüm dünyada 67 ülkeye ihracat yapıyor.

Sosyal sorumluluk projelerinden “Eğitime Destek” projesiyle üniversite ve meslek liseleri ile iş birliği içerisinde, öğrencilerin geleceğine yatırım yapan Pelsan Aydınlatma’nın, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nde aydınlatma laboratuvarları bulunuyor. Gecede Reşit Göğüş Ataşehir’de Pelsan Aydınlatma Meslek Lisesi’nin de kurulacağının müjdesini de verdi.

Pelsan Aydınlatma, 35.000 m2 kapalı alanı ve 26.500 m2 açık alanı ile inşa edilmiş yeni fabrikası ile bölgesel güç olma yolunda hızla ilerliyor.