Sistem Alüminyum Mimari Sistemlerini Yeni Ürünlerle Güçlendiriyor

16.4.2023 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Sistem Alüminyum, Ayhan Yerekaban, Sistem Alüminyum Mimari Sistemlerini Yeni Ürünlerle Güçlendiriyor

Otomotivden beyaz eşyaya, elektrikten aydınlatmaya denizcilikten havacılığa kadar birçok sektöre özel çözümler geliştirmenin yanı sıra yapı sektöründe de estetik ve yüksek performanslı çözümleriyle dikkat çeken Sistem Alüminyum, kategorisindeki yeniliklerini ve akredite test kuruluşlarından aldığı yüksek sonuçlarla performansını ispatlayan yeni ürünlerini The Grand Tarabya Otel’de gerçekleşen özel bir etkinlikle tanıttı.

Yapı, otomotiv, havacılık, denizcilik, beyaz eşya, aydınlatma ve enerji gibi sektörler için alüminyum profiller geliştiren Sistem Alüminyum, The Grand Tarabya Otel’de gerçekleştirdiği etkinlikle yapı sektörüne sunduğu yenilikçi bakışı ve en yeni ürünlerini sektör profesyonelleriyle buluşturdu. Yeni nesil mimari çözümleriyle portföyünü genişleten Sistem Alüminyum, cephe ve kapı pencere sistemlerine yönelik yeniliklerini ilk kez sektör profesyonellerine tanıttı.

Yeni ürünlerinde yapı sektörü için son derece önem taşıyan yüksek ısı yalıtımı, yüksek sızdırmazlık performansı ve ağırlık optimizasyonunun öne çıktığını kaydeden Sistem Alüminyum İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yerekaban, “Tekirdağ Ergene’deki fabrikamızda bulunan 9 ekstrüzyon pres hattı, 2 dövme pres hattı ve 2 kompozit panel hattı ile Türkiye’de tam entegre üretim gerçekleştiren öncü firmalardan biriyiz. Profil, kompozit panel, alüminyum biyet, dövme alüminyum parçalar ve aksesuar olarak 5 farklı ürünümüz mevcut. Projeye ve müşteriye özel tasarladığımız Alutech Sistem Serileri ve Alutech bond kompozit panel çeşitleri ile yapı sektöründe fark yaratıyoruz. Sektördeki iş ortaklarımızın beklentileri ve ihtiyaçları paralelinde kendimizi sürekli güncelleyerek sektörde ses getirecek yeniliklere imza atıyoruz” dedi.  

Binalardaki farklı beklentiler için incelikli düşünülmüş, yenilikçi ürünler

Mimari sistem tasarımlarındaki son yenilikleri anlatan Yerekaban, konuşmasına şöyle devam etti:Kapı ve pencere sistemlerindeki mevcut ürün gamımıza, sınıfının en yüksek termal, hava, su, rüzgâr ve akustik performansına sahip Window High serisi ile yeni versiyonlar ekledik. Yeni kapı&pencere sistemimiz sektörde ilk kez kullanılan görsel bütünlük sağlayan mekanik tespitli gizli kanat sistemine sahip. Ayrıca yeni katlanır kapı sistemimizde alttan taşıtmalı gizli mekanizma bulunuyor. Bu da işçilik ve maliyetten tasarruf sağlarken, üst kısımda taşıyıcı profil ihtiyacını ortadan kaldırarak estetik görünüm kazandırıyor. Sürme tarafında ise, kaldır-sür sistemlere alternatif yeni bir açılım şekline sahip S80 Teona sistemimizi portföyümüze dahil ettik. Cephe tarafında da yeni FH60 cephe sistemimizde bulunan tam dikme içerisinde içe açılır kanat uygulaması ile bir ilke imza attık. Son olarak tüm kanatların iç mekândan temizlenebildiği, estetik ve performanslı giyotin sistemimizi de kullanıcıların beğenisine sunuyoruz.” dedi.

“Katma değer yaratan, nitelikli ürünler üzerine çalışıyoruz”

Ürünlerin laboratuvar ortamındaki akredite test kuruluşlarının raporladığı yüksek sonuçlarla kendini ispat ettiğinin altını çizen Ayhan Yerekaban, 2023’te ihracat yaptığımız ülke sayısını 70’in üzerine çıkarma hedefiyle büyümeye devam ederken, bir yandan da farklı ihtiyaçları karşılayan ve sektörde muadili olmayan yeni ürünlerle portföyümüzü zenginleştiriyoruz. Yeniliklerimizle üretimde ve Ar-GE’de benzeri görülmemiş sinerjilere izin verirken, sektör profesyonellerine de müşterilerine daha geniş yelpazede hizmet sunmanın yolunu açıyoruz” ifadelerini kullandı.