Rostest Türkiye Faaliyetlerine Başladı

6.9.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Rostest,

Rostest, 1900’de Mendelev’in kurduğu test kontrol merkezinden günümüze uzanan tecrübesiyle Rusya’nın 1 numaralı Belgelendirme Kuruluşudur.

Rostest Moskova, Avrasya Ekonomik Birliği'nin teknik uygunluk mevzuatlarının ve uygulamalarının (EAC), geliştirilmesi ve güncellenmesi heyetlerinde uzmanlarıyla yer almaktadır ve etkin söz sahibidir.

Uzman Kadro - Global Etki

Uluslararası uzman kadromuz ile ROSTEST olarak alanında lider TUV Rheinland, UL, Intertek, SGS, NEMKO, KT... gibi küresel oyuncular ile iş ortaklığı yaparak güncel global kriterleri yakın takipteyiz…

Rostest Türkiye Bölge Direktörü Emine Sevinç Elmas; ‘Tarihi Tecrübe - Çağdaş Vizyon İle Rostest Türkiye’

Uluslararası Standart Belirleme & Belgelendirme pazarındaki en son gelişmeleri Rus ve uluslararası iş dernekleri ile yakın takipteyiz, en güncel mevzuat bilgileriyle çalışabiliyoruz.

Yetkin Olmayan Sertifika Kuruluşlarının Rus Akreditasyon denetim kontrolü süreci hakkında bilgi eksikliği sebebiyle 2021'de; 25 binden fazla uygunluk belgesi askıya alındı, 4.7 bin uygunluk belgesi geçersiz ilan edildi.

Maalesef lisans ve sertifikaları iptal edilen belgelerin anlamlı bir kısmı da Türkiye’de yetkin olmayan kuruluşlar tarafından alınan belgeler ve çalıştıkları laboratuarlardır.

Ancak tek bir ROSTEST Sertifikası dahi denetleyici makamlar tarafından feshedilmemiştir veya geçersiz kılınmamıştır.

Rostest Türkiye bu konuda ülkemizde sektöre ciddi bir otokontrol ve güven ortamı getirecektir.’

Referanslarımızdan bazıları;

Philips, Unilever, Abbot, Adidas,  Bang Bonsomer, Reckıtt Benckiser Healthcare, www.rostest.com.tr