Pandemi Sonrası Yapılan En Büyük Fuar Olan Müsiad Expo Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

6.11.2020 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Expo 2020, Mustafa Varank, Abdurrahman Kaan, Pandemi Sonrası Yapılan En Büyük Fuar Olan Müsiad Expo Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

MÜSİAD’ın iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD EXPO 2020 kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan’ın açılışını yaptığı fuar 4 gün boyunca devam etti.. 40 binden fazla şirketi temsil eden, 100 bin ziyaretçiyi ağırlayan MÜSİAD EXPO 2020’de online da ise ziyaretçi sayısının milyonlara ulaştı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD)’ın iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ticaret Zirvesi MÜSİAD EXPO, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından açıldı.  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pandemi teorilerine ve TSE COVİD 19 Güvenli Hizmet standartlarında uygun şekilde hem fiziksel hem de online şekilde hibrit olarak yapılan MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı yurt içi ve yurt dışından  binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Maske, Mesafe, Temizlik kuralını hiçbir şekilde göz ardı etmeden yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeri girdi ve fuar alanında temassız teknolojiler kullanıldı.

YENİ İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK 

Açılış töreninde konuşan ve Türkiye’deki iş hayatının artık adeta vazgeçilmez organizasyonları arasında yer alan MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı’nın ses getirecek bir başarıya imza atmasını beklediklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “MÜSİAD EXPO  gibi geniş kapsamlı etkinlikler, ticaret hacmimizin düşük olduğu ülkelerle yeni işbirlikleri geliştirmemize vesile oluyor. Yaşadığımız bu zor günlerde; ülkeler arasında kurulan ortak yatırım, ortak üretim ve ortak ticaret imkânları salgına karşı güçlü bir ekonomik bağışıklık geliştirilmesine imkan sağlayacak. Salgın sonrası dönemin kazananları, işbirliğini bugünden kurup, hızla harekete geçenler olacak” dedi.

Türkiye’yi dünyanın sayılı bölgesel üretim ve inovasyon merkezlerinden biri yapmayı hedef olarak önlerine koyduklarını söyleyen Bakan Varank, Türkiye’nin üretim altyapıları, kusursuz işleyen tedarik ağı, nitelikli insan kaynağı, çalışkan girişimciler ve güçlü Ar-Ge ekosistemiyle bu hedefe emin adımlarla ilerlediğinin altını çizdi. 

MÜSİAD EXPO 2020’de  bu sene kendisini ekstra heyecanlandıran yeniliğin ilk kez açılan Girişimcilik Alanı olduğunu söyleyen Varank, MÜSİAD yönetimine göstermiş olduğu vizyon için de teşekkür etti. 

125 ÜLKEDEN 15 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ GELECEK 

MÜSİAD EXPO 2020’ye Venezuela’dan Özbekistan’a, Azerbaycan’dan Kıbrıs’a, Endonezya’dan Almanya’ya kadar pek çok ülkeden stantlı katılımın gerçekleşeceğinin bilgisini veren MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan,  “Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkelerinden yoğun talep, 125 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçinin gelecek olması, üretim-ticaret-yatırım ve istihdam adına milli makro politikalarımızı tazelediğimiz şu günlerde, bizleri ayrıca mutlu etmektedir” dedi.

ELEKTRİK, AYDINLATMA VE ENERJİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ DE FUARDA YERİNİ ALDI

Elektrik, Aydınlatma ve Enerji sektörünün önde gelen üreticileri de Müsiad Expo Fuarı’nda yerini alarak yeni geliştirdikleri ürün ve çözümleri müşterileri ile buluşturdular. Müsiad Expo Fuarı’na katılan ve sektörümüzü en iyi şekilde temsil eden bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz.