Philips LED Ampulleri ile Yarım Yüzyıl Sürecek Tasarruf Dönemi Başlıyor

11.11.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Philips, Michael Rombouts, Philips LED Ampulleri ile Yarım Yüzyıl Sürecek Tasarruf Dönemi Başlıyor

Hem çevre hem de bütçe dostu: Signify’dan şimdiye kadarki en yüksek enerji tasarruflu ilk A sınıfı Philips LED ampulleri

•Yeni A sınıfı Philips LED ampulleri, standart Philips LED ampullere kıyasla yüzde 60 daha az enerji tüketiyor ve daha uzun kullanım sağlıyor.

•Hem çevre hem de cüzdan dostu olmasıyla tüketiciler için akıllı bir yatırım.

•Yeni ve geliştirilmiş geleneksel A-şekil Philips LED ampulleri, Türkiye’de 2022 yılı itibarıyla satışa sunulacak.

Eindhoven, Hollanda –  Aydınlatmada dünya lideri Signify (Euronext: LIGHT), 1 Eylül 2021'den itibaren yürürlüğe girerek daha katı şartlar getirecek AB Eko Tasarım ve Enerji Etiketleme yönetmeliklerine uygun ilk A sınıfı Philips LED ampullerini piyasaya sunuyor. Daha uzun ömürlü yeni Philips LED ampulleri hem çevre hem de bütçe dostu olmalarıyla tüketicilere akıllı bir yatırım imkanı tanıyor. Sürdürülebilir LED ampuller, dünyanın belirli ülkelerinde 1 Eylül 2021 itibarıyla 40W ve 60W olarak satışa sunuldu.  Türkiye’de piyasaya sunuluş tarihi ise 2022 olarak planlanıyor.

Yeni yönetmelikler kapsamında A sınıfı aydınlatma ürünlerinin 210lm/W'lık enerji tasarrufu sağlaması gerekiyor. Signify da bu doğrultuda, standart Philips LED ampullerine eşdeğer ışık akısı ve kalite sağlarken, yüzde 60 daha az enerji tüketerek bu kriterleri karşılayan dört geleneksel A-şekil ampulün geliştirme ve tasarım sürecini tamamladı. Bu yeni teknoloji ürünler, AB enerji etiketleme mevzuatındaki en yüksek düzeyi karşılayan yeni A sınıfı Philips LED ampul serisinin ilki olacak.

Yarım yüzyıl dayanan ampul

Yüksek kaliteyi amaçlayan Philips EyeComfort1 kriterlerini karşılayan yeni A sınıfı Philips LED ampuller, markanın şimdiye kadar sunduğu en yüksek enerji tasarruflu A-şekil ampuller olma özelliğiyle öne çıkıyor. Tüketiciler, sundukları yaklaşık 50,000 saat aydınlatma süresiyle geleneksel A-şekil Philips LED ampullerine kıyasla bu ampulleri 3,5 kat daha uzun süre kullanabiliyorlar. Böylelikle tüketicilere ortalama 50 yıllık bir kullanım ömrü2 ile uzun vadede hem çevre hem de bütçe dostu, akıllı bir yatırım sunuluyor.

Konuyla ilgili yorumda bulunan Signify LED Lamba ve Armatür İş Birimi Lideri Michael Rombouts, şunları kaydetti: "Daha iyi ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratmaya yönelik tutkumuz, bizi daha fazla yeniliğe imza atmaya ve LED aydınlatma ürünlerimizin sunduğu enerji tasarrufunu daha da artırmaya yöneltti. Bu teknolojik yenilik sayesinde bir yandan bu şekildeki en yüksek enerji tasarruflu ampulümüzü geliştirirken, bir yandan da müşterilerimizin alışık olduğu yüksek LED aydınlatma kalitesini koruduk. Bu yenilik sayesinde AB yönetmelikleri daha yürürlüğe girmeden gerekli şartları sağlamış bulunmaktayız ve bu sadece başlangıç. Daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunmak amacıyla ürünlerimizi sürekli olarak iyileştirmeye ve tüketicilere en iyi LED aydınlatma kalitesini sunmaya devam edeceğiz."

Signify Türkiye Tüketici Kanal Ticari Müdürü Osman Yalman ise A sınıfı Philips LED ampullerin plastik içermeyen ambalajlarda satışa sunulduğuna dikkat çekerek “Enerji tüketiminin bu kadar azaltılabilmesi ve hem ürünün hem ambalajının çevre dostu olması gibi sebeplerle yeni ampullerin Türkiye’de satışa çıkmasını heyecanla bekliyoruz. Aydınlatmadaki 130 yıllık tecrübemizle hayatı güzelleştiren ve doğayı koruyan yeniliklere imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Katı atık sahalarına gönderdiği atıkları sıfıra indirecek

Tüketicilerin alışık olduğu plastik içermeyen ambalaj ve tasarımda satışa sunulacak olan yeni A sınıfı Philips LED ampullerdeki tek farklılık, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere sürdürülebilir aydınlatma ürünleri sunma taahhüdümüzü simgeleyen yeşil arka plan rengi olacak. Diğer Philips LED ürünlerinin enerji etiketleri de 1 Eylül'den itibaren kademeli olarak yeni AB etiketleme mevzuatına uygun şekilde değiştirilecek.

Zamanla tüm portföyünde verimliliği artırmayı hedefleyen Signify, 2021'in sonuna kadar tüketici ürünü ambalajlarındaki plastik kullanımını sonlandırarak, katı atık sahalarına gönderdi atıkları sıfıra indirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Yeni A sınıfı Philips LED ampulleri hakkında daha fazla bilgi için  www.philips.com/ultraefficient adresini ziyaret edebilirsiniz.