Ev Sahiplerine Kapılarını Bir Tuşla Açtıran ‘Miafon’ 10 Bin Konuta Ulaştı 25 Milyon TL Tasarruf Sağladı

6.5.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Miafon Teknoloji, Hulusi Şirikçi, Ev Sahiplerine Kapılarını Bir Tuşla Açtıran ‘Miafon’ 10 Bin Konuta Ulaştı 25 Milyon TL Tasarruf Sağladı

50 daireli apartmanlardan binlerce daireli sitelere kadar kullanım alanı bulan yeni nesil elektronik güvenlik sistemi Miafon'un kurulduğu konut sayısı 10 bine ulaştı. Diyafonu mobil hale getiren ve ev sahiplerine cep telefonlarından bir tuşla kapılarını açılma, misafirlerini görme ve konuşma imkanını veren Miafon, 20 bin kullanıcının da cebine girdi. Daire başına 2.500 lirayı bulan demirbaş yatırımının olmadığı, aylık abonelik bedelleriyle ödemelerin yapılabildiği sistemle sağlanan tasarruf, 3 ayda toplam 25 milyon TL’ye çıktı.

Konut sektöründe hem site yönetimlerinin hem de daire kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak üzere geliştirilen yeni nesil mobil elektronik güvenlik teknolojisi Miafon’un kullanıldığı konut sayısı 3 ayda 10 bine, kullanıcı sayısı ise 20 bine ulaştı.

Klasik diyafonu mobil hale getiren Miafon’da güvenliğe misafir geldiğinde ev sahibinin cep telefonuna görüntülü arama geliyor, böylece ev sahibi hem güvenliği, hem kulübenin önünü görüyor. Kabul ettiğinde ve misafiri bina önüne geldiğinde ise yine mobil uygulama sayesinde akıllı telefonuna gelen arama ile nerede olursa olsun bir tuşla bina kapısını açabiliyor. Bununla birlikte ev sahibinin, kapıdaki misafiriyle canlı video görüşmesi yapması mümkün oluyor. Bu da hırsızlara ve veya tehlike arz eden kişilere karşı daha fazla koruma sağlıyor.

Tasarruf 500 daireli tek bir sitede 1 milyon TL

50 daireli sitelerden, dev konut projelerine pek çok kompleks yapıda kullanılabilen Miafon’un iki temel sistem unsuru, yapının güvenlik kulübesine konacak bir ‘güvenlik konsolu’ ve binanın girişine konacak bir ‘zil paneli’. Ardından Miafon’un yeni nesil mobil yazılım teknolojisi, daire sahibinin akıllı telefonuna yüklenen mobil uygulama üzerinden irtibat kurarak tüm sistemin koordinasyonunu sağlıyor ve sistem saatler içinde mobil olarak kullanılmaya başlıyor.

Diyafonda daire içine konan monitör, demirbaş yatırımı, kablolama ve tüm altyapı maliyetlerini ortadan kaldırıp, diyafonun tüm işlevini cep telefonu üzerinden yapabilecek yeni bir teknoloji geliştirdiklerini kaydeden Miafon Teknoloji Kurucu Ortağı Hulusi Şirikçi, “Diyafonda daire başına ortalama 2.500 liralık daire içi cihaz yatırımı gerekiyor. Bu da maliyeti örneğin 500 daireli bir sitede 1 milyon TL’nin üzerine çıkarıyor. Miafon ise bu maliyetlerin olmadığı ilk yerli elektronik güvenlik sistemi. 12 ile 36 ay arasında değişen aylık cüzi abonelik bedelleriyle kullandıkça ödeme imkanı sunuyoruz. Sistemin sağladığı bu tasarruf, 3 ay içinde 10 bin konutta toplam 25 milyon TL’ye çıktı” diye konuştu.

1 günde kuruluyor, ev sahipleri sadece aidat ödüyor

Ekonomik koşulların günden güne sertleştiği bir konjonktürde kullanıcıların tasarruf yapmalarına katkıda bulunmalarının daha da önem kazandığını ifade eden Şirikçi, “Yerli ve milli bir yazılımla bu teknolojiyi sunabilmek, rakiplerimizden bizi ayrıştırıyor. Bin daireli bir sitede diyafon yenileme süresi en iyi ihtimalle anahtar teslim 6 aya varan bir süreç ve kablo değişimleri gibi gereklilikler nedeniyle ekstra maliyetler ekleniyor. Miafon’da ise sistem sadece 1 günde yenilenerek maliyet tasarrufunun yanında zaman tasarrufu da sağlanıyor. Aylık ödeme dışında kurulum, bakım onarım, yedek parça, teknik destek gibi ücretler olmadığı gibi her konuda ücretsiz servis desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

Site yönetiminin aylık gelen abonelik tutarını aidatlara yansıttığını ifade eden Şirikçi, “Daire başına aylık ödeme tutarı, sitede kaç adet daire, blok ve güvenlik noktası olduğuna ve kaç ay abonelik yapıldığına bağlı olarak değişiyor. Örneğin 36 ay abonelikte aylık abonelik bedelinin ortalama 10-11 TL olduğu örnekler olduğu gibi, sitedeki daire sayısı azaldıkça aylık abonelik bedelinin yükseldiği örnekler de var” dedi.

%100 yerli sermaye ve yerli yazılımla sektörde bir ilk

Elektronik güvenlik ve görüntülü diyafon sistemlerinde 20 yıllık tecrübenin buluştuğu teknoloji şirketi Miafon’u Gebze Bilişim Vadisi’nde Ar-Ge merkezini kurarak % 100 yerli sermaye ve yerli yazılımla geliştirdiklerini kaydeden Şirikçi, şöyle devam etti:

Dünyada dijital dönüşümle tüm ihtiyaçların akıllı telefonlarla karşılanması trendinin Türkiye elektronik güvenlik sektöründe yerli yazılımla öncüsüyüz. Türkiye’nin Silikon Vadisi ve en büyük teknoloji geliştirme merkezi olan Bilişim Vadisi’ne 2021 yılının Ocak ayında kabul edildik. Bakanlık tarafından akredite bir firma olarak orada bir Ar-Ge ofisimiz ve irtibat noktamız var. Bulut teknolojisi tabanlı yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi olan Miafon ile mobil çözümler sunmayı sürdüreceğiz.