Solar İstanbul Fuarı, 23-26 Mart 2022 Tarihleri Arasında Viaport Marina Tuzla’da Gerçekleştirildi

22.4.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Solar İstanbul Fuarı, Solar İstanbul Fuarı, 23-26 Mart 2022 Tarihleri Arasında Viaport Marina Tuzla’da Gerçekleştirildi

Türkiye'nin güneş enerjisi sektöründeki en önemli organizasyonu Solar İstanbul Fuarı, 23-26 Mart tarihleri arasında Viaport Marina Tuzla'da gerçekleştirildi. Birbirinden önemli konferanslar ve etkinliklerle uluslararası bir değer olan Solar İstanbul Fuarı, sektör için yeni iş birlikleri ve fırsatlara zemin hazırladı.

Organizasyonu Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından gerçekleştirilen Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalizasyon Fuarı ve Konferansı, enerji sektöründe ki bir çok yeniliğin sergilenmesine fırsat verirken eş zamanlı gerçekleştirilen konferanslar ile birçok önemli başlık ve oturumlarda sektörün geleceğine ışık tuttu. Güneş enerji sektörü dışında, yeni enerji kaynağına ihtiyacı olan tüm sektörlerin dikkatini çeken Solar İstanbul Fuarı’na; sektörünün lideri konumunda olan 100’e yakın firma katıldı. Yine ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi 12 sektör derneği de fuarın destekçileri arasında yerini aldı.

23-26 Mart tarihleri arasında Viaport Marina, Tuzla’da, Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) organizatörlüğünde ve GENSED, GÜNDER ve GÜYAD işbirliği ile gerçekleştirilen Solar İstanbul Fuarı’na; TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK başta olmak üzere birçok önemli sektörel firma da destek verdi.

Solar İstanbul bünyesinde gerçekleştirilen ve üç farklı günde düzenlenen konferanslardaki 21 oturuma ise 80’den fazla konuşmacı katıldı. Fuarda ayrıca ünlü Teknoloji Yazarı-Gazeteci Serdar Kuzuloğlu da davetli konuşmacı olarak yerini aldı.

‘’Kamu, Özel Sektörü Konuşuyor’’ adlı özel bir oturumda enerji dönüşümü perspektifi çerçevesinde güneş enerjisi sektöründe kamu-özel sektör arasındaki efektif çalışmaların önemi ve yeni bakış açıları kamuoyu ve sektörle paylaşıldı. Solar İstanbul 2022’nin sponsor firmalarının başında; Göktekin Enerji, Kontek, Siemens, Smart Enerji yer aldı

Güneş enerjisi sektörünün hacmine ve ihracat ivmesine büyük katkı sağlayan Solar İstanbul Fuarı’nda, yurtiçi ziyaretçilerin yanı sıra; çeşitli ülkelerden gelen profesyonel alıcı heyetleri ile Türk solar endüstrisi temsilcileri buluştu.

Fuarda güneş enerjisi menşeli son teknoloji ürünleri alıcıları ile bir araya geldi. Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası platformlar, dernekler ve medya mecraları ile güçlü bir iş birliği içinde olan Solar İstanbul 2022, bölgenin yerli ve yabancı alıcı ve üreticilerinin yeni çekim merkezi olarak yoluna devam edecek

Solar İstanbul Fuarı’nda sektörle ilgili yüzlerce son teknoloji ve yenilikleri içeren; solar enerji ve güç dönüşüm sistemleri, solar panel üreticileri, elektrikli araç şarj cihazları ve çözümleri, blockchain uygulamaları, e-mobilite, ups imalatçıları, kablo imalatçıları, operasyon ve bakım firmaları, inverter üreticileri, enerji yönetimi ve takibi, konstrüksiyon üreticileri, enerji depolama çözümleri, enerji verimliliği, sektörel yazılımlar, anahtar teslim montaj hizmetleri, elektrikli araba-otobüs-tekne-drone, sigorta şirketleri, kesintisiz güç kaynağı üreticileri, off-grid uygulamalar, siber güvenlik sistemleri gibi yüzlerce kategoriden binlerce ürün sergilendi.

Fuarda; 8 hedef ülkeden özel alıcı ve yatırımcı heyeti, Türkiye ile beraber 22 ülkeden 6 bin 500’ün üzerinde profesyonel ziyaretçi, Avrupa, Orta Doğu, BDT ve Körfez ülkelerinden profesyonel yatırımcılar ve alıcılar ağırlandı. Özellikle Lübnan, Ürdün, Bahreyn, BAE, Fas, Azerbaycan, Özbekistan ülkelerinden enerji ve müteahhit dernekleri üyelerinden oluşan iş insanları ziyaretçi olarak katıldı.

Türkiye’nin her yerinden bir çok sektördeki ziyaretçi ve yatırımcıyı bir araya getiren Solar İstanbul’da; ayrıca kamu kurumlarından, belediyelerden, organize sanayi bölgelerinden, mühendisler odalarından ve sektörel derneklerden de yöneticiler, son teknoloji güneş enerji sistemlerini yerinde görmek için fuara akın etti.