Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan’a Başarı Ödülü

19.4.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Prysmian Kablo, Ülkü Özcan, Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan’a Başarı Ödülü

Türk iş dünyasında önemli bir lider konumunda olan Türk Prysmian Kablo CEO'su Ülkü Özcan, "Bursa'da Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi" ödülünü aldı. Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında düzenlenen törende, başarılı kadın yöneticilere toplam yedi kategoride ödül verildi.

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği vizyonu kapsamında attığı adımlarla anlamlı bir ödülün sahibi oldu. Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, ‘Bursa’da Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi’ seçildi.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen ödül töreni, 3 Mart 2022 tarihinde Sheraton Bursa Otel’de gerçekleştirildi. Ödül töreni; Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Kent protokolü, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri etkinliğe büyük bir ilgi gösterdi.

“Hedefimiz, kadınların her alanda aktif olmasını sağlamak”

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında düzenlenen organizasyonda bu yıl ulusal ve yerel başlıklar altında toplam yedi kategoride ödül verildi. Törende; “Yılın Başarılı İş Kadını”, “Yılın Fark Yaratan Kadını”, “Bursa’da Yılın Başarılı İş Kadını”, “Bursa’da Yılın Başarılı Girişimci Kadını”, “Bursa’da Yılın Başarılı Kadın Yöneticisi”, “Bursa’da Yılın Kadını Destekleyen Şirketi” ve “BUİKAD Özel Ödülü” sahiplerini buldu.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Türk Prysmian CEO’su Ülkü Özcan, bu anlamlı organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Üretimde, bilimde, teknolojide, sporda, sanatta, sosyal hayatta, kısacası hayatın her alanında kadının gücü ve varlığının artması gerektiğini düşünüyorum. Parçası olduğum Prysmian Group’un en önemli vizyonlarından biri çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliği. Türk Prysmian Kablo olarak, orta ve üst kademe yönetici kadromuzun üçte birini kadın çalışma arkadaşlarım oluşturuyor. Grubumuzun vizyonundan aldığımız güçle, hedefimiz bu oranı çok daha yukarılara taşımak ve kadınların her alanda aktif rol almasını sağlamak. Bu değerli ödülü; hem parçası olmaktan gurur duyduğum ve temsil ettiğim grubumuz, hem de yüzlerce kadın meslektaşım ve çalışma arkadaşlarım adına almaktan çok mutluyum.

Amaç, ilham ve farkındalık yaratmak

“İş Kadını ile Güçlü Bir Türkiye’ye Ulaşmak” vizyonu ile yola çıkan BUİKAD, Türk kadınının iş yaşamındaki yerini güçlendirmek için gerçekleştirdiği faaliyetlerini 2008 yılından bu yana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında “İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri” töreniyle destekliyor. Başarıları ile örnek olmuş ve ilham veren kadınların ve kadınları destekleyen kuruluşların ödüllendirildiği etkinlikle, ödül alan kişi ve kuruluşların başarılarının vurgulanması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.