Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin 1. İş Kadınları Zirvesi Gerçekleştirildi

15.3.2022 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Kentsel Tesis Yönetim Derneği, Suat Sandalcı, Canan Kalsın, Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin 1. İş Kadınları Zirvesi Gerçekleştirildi

Kentsel Tesis Yönetim Derneği'nin önderliğinde ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın'ın katılımıyla 19 Şubat 2022 günü 1. İş Kadınları Zirvesi gerçekleştirildi.

İstanbul Kartal'da bulunan Titanic Otel'de gerçekleştirilen 1. İş Kadınları Zirvesi'ne başta Ak Parti Milletvekili Canan Kalsın olmak üzere çok sayıda iş kadını katıldı. Ağırlıklı olarak sitelerde ve apartmanlarda yöneticilik yapan kadınların bir araya geldiği zirvede hem sektörün sorunları hemde kadınların sektörde etkin rol almasının önemi konuşuldu.

Zirveye ev sahipliği yapan Kentsel Tesis Yönetim Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sandalcı zirvede yaptığı konuşmada şunları söyledi. "Tesis üretim sektörünün sadece konutlardan oluşuyor ama sektöre hizmet veren binlerce iş kolu ve binlerce iş kadını var. Cumhurbaşkanımızın 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda biz çalışan üreten nitelikli iş insanlarını ve iş kadınlarını topluma kazandıracağız. Aslında Türkiye’de apartmanlarda ve sitelerde yaşanan bütün sorunlara işte bu zirvede bir araya gelen iş kadınlarımızla birlikte çözüm bulacağız ve sorunsuz siteler istiyoruz diyeceğiz. Huzurlu yaşam alanlarını arzu ediyoruz diye haykıracağız." dedi.

1. İş Kadınları Zirvesi’nde bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Canan Kalsın kadın istihdamına yönelik açıklamalarda bulundu. Türkiye’de kadın istihdam oranının yüzde 34’lere kadar çıktığını belirten Kalsın bu oranın daha da yukarılara çıkması gerektiğini belirterek konu ile ilgili şunları söyledi. "Kadın istihdamın ve kadın girişimci sayısının artması ülkemiz ekonomisin gelişmesinde etkin rol oynayacak" dedi.