Signify’da Global Yapı Değişikliği

7.7.2020 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Signify, Göktuğ Gür, Eran Görgen, Signify’da Global Yapı Değişikliği

Signify, Afrika Pazarını Orta Doğu, Türkiye ve Pakistan ile birleştirerek (METAP), üst yapılanmasında değişiklikler gerçekleştirdi. Bu değişiklikle, daha büyük bir operasyonel yapıya sahip olacak olan Signify, müşterilerilerine daha iyi ve kapsamlı hizmet vermeyi amaçlıyor.

Aydınlatmada dünya lideri Signify, Ortadoğu, Türkiye ve Pakistan’dan (METP) oluşan global organizasyonel yapısını değiştirerek, Afrika pazarını da bu ülkeler arasına dahil etti. Signify, yeni yapılanma ile Afrika kıtasında sürdürülebilir bir şekilde büyümeyi hedefliyor.

Organizasyon değişikliği ile Signify Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölge Başkanı ve Ceo'su Göktuğ Gür, Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan (METAP) Bölge Başkanı ve Ceo'su olarak bölgesini Dubai’den yönetmeye devam edecek.

Yine bu değişiklikler doğrultusunda Maghreb bölgesinin (Fas, Tunus, Cezayir ve Libya) de Türkiye ile birleştirilmesine karar verildi. Signify’ın Türkiye Ülke Müdürü Eran Görgen de bundan böyle Türkiye ve Maghreb bölgelerinden sorumlu olacak.

Göktuğ Gür Kimdir?

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Göktuğ Gür, Yüksek lisansını İşletme üzerine, Marmara Üniversitesi ve Maine Üniversitesi’nde tamamladı. 22 yıldır sürdürdüğü profesyonel çalışma hayatı boyunca, enerji sektöründe imza attığı pazarlama ve çözüme yönelik projeler aracılığıyla, Türkiye’yi de içine alan Akdeniz, Orta Asya ve Orta Doğu bölgelerinde uzmanlaştı.  İş hayatına bir dış ticaret firmasında başlayan Gür, 1996-2013 yılları arasında global ölçekte uzmanlaşmış bir şirkette pek çok yönetim pozisyonunda görev aldı. 2013-2016 yılları arasında Sağlık Hizmetleri, Aydınlatma ve Tüketici Ürünleri sektörlerini barındıran Türk Philips'in Üst Yöneticiliğini (CEO) üstlenen Göktuğ Gür, 1 Şubat 2016 tarihi itibariyle Philips Lighting Türkiye CEO’su olarak atandı. Philips Aydınlatmanın 2018 yılında Signify tarafından satın alınmasıyla birlikte Signify Ortadoğu, Türkiye ve Pakistan Bölge Başkanı ve CEO’luğu görevini üstlenen Göktuğ Gür, yeni dönemde Signify Ortadoğu, Türkiye, Afrika ve Pakistan Bölge Başkanı ve Ceo'su olarak görev yapacak.

Eran Görgen Kimdir?

2001 yılında Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Eran Görgen, yüksek lisansını aynı üniversitede Mühendislik Yönetimi üzerine tamamladı. Kariyerine 2000 yılında Philips Türkiye’de’da başlayan Görgen, daha sonra Polonya, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Hollanda’da da satış ve pazarlama alanında pek çok başarılı projelere imza attı. Uzun yıllar Philips Aydınlatma Orta ve Doğu Avrupa Pazarlama Direktörüğü ve ardından Philips Aydınlatma Türkiye Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. 2018 yılı itibariyle Philips Aydınlatma’nın Signify’a devrolması ile birlikte Signify Türkiye Genel Müdürü olarak görevini sürdürdü.  Önümüzdeki süreçte Eran Görgen, Signify Türkiye ve Maghreb (Fas, Tunus, Cezayir ve Libya) bölgelerinden sorumlu CEO olarak görevine devam edecek.