Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Taahhütleri Doğrultusunda Yeşil Bir Gelecek için Çalışıyor

18.9.2020 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Schneider Electric, Olivier Blum, Gilles Vermot Desroches, Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Taahhütleri Doğrultusunda Yeşil Bir Gelecek için Çalışıyor

Schneider Electric, 2020 yarıyıl dönemine ait finansal olmayan sonuçlarını açıkladı. Şirketin üç aylık dönemlerde raporladığı Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi raporuna göre, birincil kaynak tüketimini 126.000 metrik tonun hemen üzerinde tutarak yıl sonu hedefini aştı.

•Şirket, böylece 2020 hedeflerine ulaşma kararlılığını ve 2030 Sürdürülebilir Gelişim Hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini gözler önüne serdi.

Schneider Electric Foundation'ın Tomorrow Rising Fonu ise zorlu COVID-19 sürecinde eğitim ve öğretim programlarını destekleyerek iyileşme sürecine katkı sunuyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, üç aylık dönemlerde 2018-2020 sürdürülebilirlik taahhütleri ile ilgili ilerleme durumunu ölçen 21 Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) göstergesine dair sonuçları paylaşıyor. Bu hedefler Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri (SGH'ler) ile uyumlu ve şirketin uzun vadeli finansal olmayan performansını özetliyor.

Son üç aylık dönemde Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi, 10 üzerinden 7,71'lik puana ulaşırken, şirketin uyguladığı programlar aracılığıyla yıl sonu hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını dile getiren Schneider Electric Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches; “Kriz, 2020 için sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmamızı engellemeyecek. 2030 taahhütlerimiz konusunda çıtayı yüksek tutacağız. Global ekosistemimiz aracılığıyla iklim değişikliğiyle mücadele edecek ve katılımcı büyüme ile ilgili sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bu doğrultuda bugün Tomorrow Rising Fonu aracılığıyla yardıma ihtiyaç duyan, 65 ülkede bir milyondan fazla kişiye ulaştık. İkinci yarıyılda eğitim ve öğretim programlarına odaklanacağız. Tüm bu çalışmalarımızı mümkün kılan ve yerel iş ortaklarımızı desteklemek için gönüllü olarak zaman ayıran çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Schneider Electric Strateji ve Sürdürülebilirlik Global Lideri Olivier Blum ise “Bu yıl kritik bir önem taşıyor. Dünya Limit Aşımı Günü geçen yıla kıyasla üç hafta ilerleyerek 22 Ağustos'a gelmiş olmakla birlikte daha güvenli, daha yeşil ve gerçekten katılımcı bir dünya için daha yapılacak çok şey olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Avrupa'da Toparlanma, Reform ve Esneklik için CEO İnisiyatifi gibi inisiyatiflerde benzer düşüncedeki şirketlerle birlikte çalışıyoruz. COVID-19 sonrasında iyileşmenin desteklenmesi önemli bir adım ancak hedef, bütünlüklü bir çevre dostu yaklaşım olmalı. Biz bu kapsamda geleceğin, her yerde ve herkes için fayda sağlayan, iklim değişikliğiyle mücadeleye hizmet eden ve dijital ve enerjiyi bir araya getiren inovasyonlarda olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

İklim 2020 Hedefi 3: Schneider Electric çözümleri aracılığıyla müşterileri 120 milyon metrik ton CO2 salınımını engelliyor

Schneider Electric’in, müşterilerinin emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olma anlamındaki hedefi oldukça güçlü. 2020 2. Üç Aylık Dönemi itibariyle şirket müşterileri 107 milyon metrik ton CO2 tasarrufu sağladı ve 120 milyon metrik tonluk yıl sonu hedefine ulaşılacağı öngörülüyor. Şirket, çözüm tekliflerinin emisyonları nasıl azalttığının özetlendiği İklim Etkisi İfşa Zamanı belgesini yayınladı. Bu çalışmalarda şeffaflık ve açıklık, güven oluşturmak ve eyleme teşvik etmek anahtar öneme sahip. Bu nedenle metodoloji, bağımsız bir üçüncü kurum tarafından onaylandı. Schneider Electric ekipleri, sürdürülebilir performansı mimari tasarıma dahil etmek ve projelerin pozitif çevresel etkilerini ölçmek amacıyla müşterileriyle işbirliği yapılması konusunda çalışıyor.

Döngüsel Ekonomi 2020 Hedefi 8: ECOFITTM, geri dönüşüm ve geri alma programları sayesinde birincil kaynak tüketiminde 120.000 metrik ton tasarruf

Schneider Electric, birincil kaynak tüketimini 126.000 metrik tonun hemen üzerinde tutarak yıl sonu hedefini aştı. 2020 1. yarıyıl içinde 29.000 metrik tona ulaşıldı. Bu performansın önemli bir kısmı kurşun bataryaların değiştirilmesinden kaynaklanıyor olmakla birlikte müşteri ekipmanının modernize edilmesi sürecini başlatan Schneider Electric’in ECOFIT™ çözümü oldu. Burada ürünün tamamı yerine dağıtım panosunun temel bileşenleri değiştiriliyor. Schneider Electric’in Stezzano - İtalya'daki tesisinde 55 Orta Gerilim devre kesici üretildi, dağıtım panoları kurtarıldı ve kullanım ömürleri uzatıldı. Böylece temel olarak Elektrik Tedarikçileri, Petrol, Gaz, Petrokimya, Madencilik, Metal ve Mineraller segmentlerinde 44 metrik ton birincil kaynak kullanımı engellendi. Ekipmanın yenilenmesi ve onarılması da bu sonuçlarda etkili oldu. Schneider Electric’in Greensboro - ABD'deki tesisinde 29 metrik ton programlanabilir kontrolör, İnsan - Makine Arayüzü ve hız kontrol cihazı onarıldı veya yenilendi, böylece kullanım ömürleri uzatıldı.

Sağlık ve Haklar 2020 Hedefi 14: Bireysel gelişim planları olan beyaz yakalı çalışanların oranı %90

SSI 2018-2020 ile birlikte şirket, çalışanlarının ve yöneticilerinin performans ve gelişim süreçlerini daha entegre hale getirdi. Bu, çalışanların performanslarının artması ve kariyerlerinin desteklenmesi için kişisel gelişim planlarının oluşturulmasını mümkün kıldı.

2020 2. üç aylık dönemi itibariyle bireysel gelişim planları olan beyaz yakalı çalışanların oranı %76 olarak açıklandı. Çalışanlar ve yöneticiler yıl içinde, performans ve gelişim konularındaki ilerlemenin değerlendirilmesi amacıyla düzenli toplantılara katılmaya teşvik ediliyor. Schneider Electric, gelecekteki başarısının çalışanlarının performansına, kritik beceri ve yetkinlikler geliştirebilmelerine ve kariyerlerini ilerletebilmelerine bağlı olduğunun farkında olarak bu çalışmaları sürekli olarak iyileştiriyor.

Etik 2020 Hedefi 17: Özel saha değerlendirmeleri ile İnsan Hakları ve Çevre yeterliliği almış tedarikçilerin sayısı 350

Schneider Electric, grup stratejisine uygun olarak ve Fransa Kurumsal Farkındalık Görevi Kanunu’na (2017-399) uymak amacıyla farkındalık planını uygulamaya aldı. Plan, grup ekosistemi içinde çalışan, sağlık, güvenlik ve çevre uygulamaları anlamında en fazla riske maruz kalan sahaları belirliyor ve sorunları ele alıyor. 2018'de tedarikçiler için 300 yerinde denetim hedeflendi, bir yıl sonra örnek olmak amacıyla hedef 350'ye çıkarıldı. Denetimler birkaç ay önce COVID-19 nedeniyle durdurulmuş olmakla birlikte 298 denetim tamamlandı. Bunların 19'u 2020 1. yarıyıl içinde gerçekleşti. Ekip aynı zamanda 2019'da belirlenen uyumsuzluklar üzerinde çalıştı, bunların %65'i sonuca ulaştırıldı. Şirket, 2020'de geri kalanları da çözümlemeyi hedefliyor.

Gelişim 2020 Hedefi 21: VolunteerIn global platformu aracılığıyla gerçekleşen gönüllülük saati 15.000

Schneider Electric Foundation’ın “Tomorrow Rising Fonu” COVID-19 ile ilgili acil durum ve uzun vadeli yeniden yapılandırma faaliyetlerini destekliyor. Çalışanlar öğrencilerin desteklenmesi, sosyal girişimcilere koçluk verilmesi, hatta yalnız kişilerle iletişim kurulması gibi ‘dijital görevler’ için gönüllü olmaya davet ediliyor. Vakıf aynı zamanda doğrudan erişim sahibi olmayan kişiler için IT ekipmanı gibi önemli eğitim araçları sağlamak için STK'lar ile iş birliği yapıyor.

Schneider Electric, Tomorrow Rising Fonu aracılığıyla şimdiye dek 65'ten fazla ülkede çalışanlarını, müşterilerini ve iş ortaklarını mobilize etti ve 1 milyon insana yardımcı olacak 74 projeyi destekledi.

Ödüller ve Başarılar

Şirketin bu dönemde elde ettiği başarıyla ise şu şekilde:

Schneider Electric 2020 Gartner Tedarik Zinciri En İyi 25 Listesinde 4. sırayı, 2020 Gartner Tedarik Zinciri En İyi 25: Avrupa En İyi 15 Listesinde 1. sırayı aldı.

Schneider Electric, EcoStruxure™ Microgrid Advisor ve NEO Network™ çözümleri için Solar Impulse Foundation'dan Solar Impulse Efficient Solution ödülüne layık görüldü.

•Şirket, Hannover Messe'de SF-6 İçermeyen Orta Gerilim Anahtarlama Donanımı ile Endüstriyel Enerji Verimlilik Ödülünü kazandı.