Kendal Elektrik Yıllık 60 Milyon Adet LED Ampul ve 15 Milyon Adet LED Aydınlatma Ürünü Üretimi İle Sektörün Önde Gelen Firmaları Arasında Yer Alıyor

2.6.2021 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Kendal, Kendal Elektrik, Kendal Elektrik Yıllık 60 Milyon Adet LED Ampul ve 15 Milyon Adet LED Aydınlatma  Ürünü Üretimi İle Sektörün Önde Gelen Firmaları Arasında Yer Alıyor

Kendal Elektrik toplamda 22000 metrekareden oluşan üretim tesislerinde üretimini gerçekleştirdiği LED’li aydınlatma ürünlerini dünyanın 40’dan fazla ülkesine ihraç ederek ülkemiz aydınlatma sektörünün gelişmesine ve ülkemiz ekonomisinin büyümesinde katkı sağlayarak aydınlatma sektöründeki başarılarına yenilerini eklemek için 225 kişiden oluşan uzman ekibiyle var gücüyle çalışıyor.

1998 yılında başlamış olduğu serüvende en iyi ve en kaliteli ürünleri üretmek misyonuyla yola çıkan  Kendal Elektrik Aydınlatma geçmişten günümüze  birçok kamu ve özel kurum projesinde aydınlatma çözümleri sunmuş, ekonomik, ergonomik, çevreye duyarlı, estetik ve mimari değerleri ön planda tutan özgün ürünler üretmektedir.
Kendal Elektrik toplamda 22000 metrekareden oluşan tesislerinde LED ampulle birlikte, flamanlı rüstik ampul, sıva üstü sıva altı  LED panel ve spotlar, LED projektör, LED etanj, LED sokak armatürü, LED walwasher, sarkıt avizeler, LED’li mağaza spotları, dekoratif linear armatürler imal etmektedir. 250 kişilik genç ve dinamik kadrosuyla yıllık 60 milyon adet LED ampul ve 15 milyon adet LED aydınlatma  ürünü üretimi yapmaktadır. Üretimin tüm aşamalarını kendi bünyesinde gerçekleştiren Kendal Elektrik farklı teknolojileri  uzman kadrosuyla başarılı şekilde bir araya  getirmektedir. Sahip olduğu üretim bölümleri arasında; Kalıphane, preshane, lazer kesim, CNC kesim ve büküm, plastik enjeksiyon, lazer kaynak  ve elektrostatik toz boya  tesisi bulunmaktadır. LED ampul üretimi için  hatasız ve yüksek kalitede üretim anlayışıyla robot teknolojisini üretimin tüm süreçlerine yaymayı ve birbiriyle entegre etmeyi bir misyon olarak gören Kendal Elektrik Türkiye’deki Aydınlatma sektörünün en büyük kapasiteli tam otomatik SMD dizgi tesisi, tam otomatik LED ampul üretim tesisi, tam otomatik LED paketleme, montaj hatları ve yaşlandırma hatları gibi üretim hatlarını bünyesinde barındırmaktadır.

Türkiye’deki İlk ve Tek Otomasyon C35 Buji Ampul Üretim Tesisine Sahibiz
Kendal Elektrik Türkiye’deki  ilk ve tek otomasyon C35 buji ampul üretim tesisine sahiptir. Türkiye’nin  ilk ve tek rustik flaman ampul üretimini  2021 yılında kurduk. Bu tesis aynı zamanda Avrupa’da ilk kurulan Rustik flaman ampul üretimi tesisidir.
Yine bir ilk olan otomasyon 60x60 LED panel üretimini 2019 yılında Türkiye’ye ilk biz getirmiştik.
Firmamız aynı zamanda topluluk sorumluluğunu ciddiye aldığımızı göstererek  Elektronik Sektöründe Sosyal Çalışma Koşulları RBA standartlarına göre yürütülen bir denetimden  100 üzerinden  97 alarak rekor bir puan almıştır.
Ürünlerimize Türk akreditasyon kurumu tarafından akrediteli  aydınlatma laboratuvarında LM79 Testi, gonyo fotometrik test, spektre fotometrik test ,IP test, ik test, nem testi ve elektriksel güvenlik testleri uygulanmaktadır. Kendal Elektrik  ayrıca yerel ve uluslararası olmak üzere yerli malı belgesi, TSE, ENEC, EAC, İSO9001, İSO 14001, İSO 45001 kalite belgelerine  ve standartlarına sahiptir.

Dünyanın 40 farklı Ülkesine İhracat Yapıyoruz

Dünya standartlarındaki yüksek ürün kalitesi ve zengin ürün çeşitliliğiyle dünya genelinde 40 farklı ülkeye  ihracat yaparak ülke ekonomisine  katkı sağlayan Kendal Elektrik  Türkiye’nin 81 ilinde bulunan  250 bayi ile zincir  mağazalara, proje ve inşaat  firmalarına  bilgisayar destekli programlarla tasarım ve dizayn hizmeti sunmaktadır.
Geçmişten günümüze birçok projede  imzası bulunan Kendal Elektrik  ofisler, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler, kamu binaları, okullar, alışveriş merkezleri, istasyonlar, ulaşım ağları yollar ve parklar için aydınlatma çözümleri sunarak yapıların ışığı olmuştur. Çevre dostu ve ekonomik ürünler sunan Kendal Elektrik öncü teknolojik ürünleriyle ışığın sanatsal uygulamasına  devam etmektedir.
Işığın insanları bir araya  getiren bir fikir olabileceğini, aydınlatmanın nesneleri birbirine  bağlamak amaçlı kullanılan akıllı bir araç olduğunu,  aydınlatmayla daha güvenilir ve daha  akıllı şehirler oluşturduğumuzu, daha yaşanabilir bir dünyaya sahip olabilmek için ışığın sanatsal uygulamasını gerçekleştiriyoruz.