Savunma Sanayinin Kalbi Esas Expo'da Attı

12.4.2024 Elektrik Dünyası Dergisi, Haber, Esas Expo, Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi, Savunma Sanayinin Kalbi Esas Expo'da Attı

ESAS (Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi) tarafından Ege’nin ilk ve tek Savunma Sanayi ve Teknoloji etkinliği olan ESAS EXPO | Savunma Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nın yedincisi 19-21 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir Tepekule Kongre Sergi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve bağlı kurumlarından Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü, Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve firmalarından ASFAT, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) destekleriyle gerçekleştirilen ESAS EXPO Savunma Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nda sergilenen ürün ve hizmetler ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılandı.

Ülkemizin önde gelen savunma sanayi üreticilerinin ve savunma sanayine ürün tedarik eden firmaların yer aldığı fuara Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden ziyaretçi geldi.

Fuarın Destekleyici Derneklerinden TÜYİAD | Tüm Yerli Teknoloji Üreticileri ve İş Adamları Derneği her ay düzenlemiş olduğu IBNTTürkiye Etkinliklerine İzmir’de devam etti. IBNTTürkiye kapsamında düzenlenen B2B görüşmeleri, Yerli Teknoloji ve İhracat hedefleri hem Fuar katılımcılarına, hem ikili görüşme yapılan Strat-Up ve Ar-Ge firmalarına, Üretici Savunma Sanayi ve Teknoloji firmalarına tek tek anlatma fırsatı bulundu.

TÜYİAD | Tüm Yerli Teknoloji Üreticileri ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Syn; Erkut YENİCİ , Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Girişimciler Komisyon Başkanı Syn; Funda HACISALİHOĞLU tüm katılımcıları ESAS EXPO Fuar organizatörü ve TÜYİAD Genel Başkan Yardımcımız, EGE Savunma Sanayi Kümelenmesi Başkanı Syn; Abdulkadir UÇAR beyefendi ve ekibine teşekkür ediyoruz.